‘İhracat Hedefine İnovasyon Odaklı Anlayışla Ulaşacağız’

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından hayata geçirilen “İnovasyon Yönetimi Akademisi”, ilk mezunlarını verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Türkiye’nin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolar ihracat hedefine inovasyon çalışmaları ile ulaşacağını kaydetti.

Çıkrıkçıoğlu, eğitimi Türkiye geneline yaymak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Mustafa Çıkrıkçıoğlu, “Bu hedefleri fethetmek için artık farklı düşünmemiz gerekiyor. Dünyanın gidişatını daha iyi okumamız gerekiyor. Daha fazla üreten değil, daha akıllı, verimli ve farklı olanı üreten kazanıyor. 500 milyar dolar ihracat hedeflerimize, inovasyon odaklı bir anlayışla ulaşacağımıza inanıyoruz. En başından beri TİM olarak bu programı canıgönülden destekledik.” dedi.

TÜRKMENOĞLU: İNOVASYONDA İLKİ BAŞARDIK

“İnovasyon Yönetimi Akademisi” programına 13 firmadan katılan 18 çalışana sertifikaları verildi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, eğitimin Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıdığını kaydetti.

Katılımcılara entegre ve modüler bir şekilde inovasyon konularının aktarıldığını söyleyen Türkmenoğlu, “Yenilikçi bir yaklaşımla ihtiyaç odaklı hazırlanan bu inovasyon programı, Türkiye’de bir ilktir. Biz bu program ile katılımcıların, inovasyonu A’dan Z’ye teorik eğitimlerle ve pratik çalışmalar ile öğrenebilecekleri ve uygulayabilecekleri bir yapı kurguladık. İnovasyon Yönetimi Akademisi eğitimleri sayesinde katılımcılar, bu konunun temelinden itibaren beş modülde eğitim gördü. Bizler için ne büyük mutluluktur ki program sonucunda hedefimize ulaştık ve şimdiden birçok yeni proje, katılımcı firmalarımızda hayat bulmaya başladı.

Şimdi ise bu pilot çalışmanın tüm Türkiye’ye yayılmasının zamanıdır.” diye konuştu.

15 YILDA 5 KAT İHRACATTürkiye’de çok büyük bir ihracat potansiyeli olduğunu, 15 yılda ihracatı 5 katına çıkarmak hedefinde olduklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Proje Koordinatörü Ekin Taşkın ise, “İnovasyon Yönetim Akademisi, Türkiye için pilot uygulama olarak büyük önem taşıyor. 11 kişilik eğitim takımımızla ve firma temsilcileriyle farklı modüllerde çalışmalar yaptık. 2013 yılı sonuna kadar Türkiye’nin inovatif olarak gelişmesine katkı sağlayacak bin 250 katılımcı sayısına ulaşarak inovatif açılım yapmayı planlıyoruz. Türkiye’nin inovasyon takımını oluşturmayı hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu .