“Hedef Belirleme ve Sonuç Alma” Semineri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Umut Ötesi Kulübü tarafından, “Hedef Belirleme ve Sonuç Alma” konulu kişisel gelişim semineri düzenlendi.

“Hedef Belirleme ve Sonuç Alma” Semineri
Eğitim Fakültesi’nde yapılan seminere NLP uzmanı Oğuz Saygın konuşmacı olarak katıldı.

‘Hedef belirlerken nelere dikkat etmeliyiz’, ‘Amaçlara ulaşma sürecinde yapılması gerekenler nelerdir?’, ‘Başarının ölçütü ne olmalıdır?’ gibi sorulara mizahi bir dille cevap veren Oğuz Saygın, gençlerin yüzde 95’inin kesinleşmiş bir hedefinin olmadığını söyleyerek, hedef belirlemenin önemini anlattı. Saygın, “1-2 yıl sonra ne yapacağınıza dair net bir planınız varsa, o hedefinizin yüzde 90’ı gerçekleşmiştir. İstanbul’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okuduğum zaman diliminde, 4 senelik okulu 7 senede bitirince doğru hedefleri belirlemenin ne kadar önemli olduğunu anladım. NLP ile tanıştım. Yani algısal davranış kontrol etme metotlarını araştırmaya başladım. Fakat toplum önünde konuşma deneyimim yoktu. Büyük salonlarda boş sandalyelere konuştum. O sandalyelerde bakanlara, büyük şirketlerin yöneticilerine, öğrencilere eğitim verdiğimi hayal ettim. Bugün geldiğim noktada ise bakanlara danışmanlık yapıyorum, birçok şirkette iletişim dersleri ve seminerleri veriyorum. Yani hayallerime ulaştım. İşte buradan hareketle bir hayali gerçekleştirmek için ‘Ben ne istiyorum?’ sorusunun cevabını kendi dünyamızda vermemiz gerekir. Hedef belirledikten sonra rahatlık, rehavetten kurtulmak gerekmektedir. Burada önemli olan nokta asla vazgeçmemek, hedefe ulaşma doğrultusunda yılmamaktır. Başarının kurallarından birisi hayatta karşınıza çıkan problemlerle yüzleşmek ve onları çözme iradesi göstermektir. Her sorun bir fırsattır. Bir amaç için içimizi kor halinde yakan bir azim ateşinin olması gereklidir. Hedefimizin hayalini doğru kurmayı bilmeliyiz. Mesela ‘Ben artık çok fazla bilgisayar oyunu oynamayacağım.’ diyen bir öğrencinin beyni bu cümleden sadece ‘bilgisayar’ ve ‘oyna’ komutlarını algılar. Bu durumun önüne geçmek için ‘Ben bu zorluklarla nasıl baş ederim?’ sorusunu sormalı ve buna göre plan yapmalıyız. Hayatı sorgulayarak içimizdeki potansiyeli ortaya çıkarmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Seminerde dinleyicilerin sorularını da cevaplayan Oğuz Saygın, “Okuduğunuz bölümle ilgili mutlaka staj yapın. İş dünyasını tanımak size hayat planlamasında fırsatlar sunacaktır” tavsiyesinde bulundu.

Seminere öğretim üyeleri, öğrenciler ve idari personel katıldı.

Kaynak: İHA