Gülşehir ve Kozaklı İlçesinde Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu Açıldı

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gülşehir ve Kozaklı İlçesinde 'Biçerdöver Operatörü Yetiştirme' kursu açıldı.

Gülşehir ve Kozaklı İlçesinde Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu Açıldı
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Okan Yılmaz yaptığı açıklamalarda, biçerdöverle tarımsal ürün hasadında bulunan operatörlerin daha bilgili, eğitimli ve belgeli birer sürücü olmalarını sağlamak, dane kaybını asgari düzeye indirerek hem üreticilerin kazancını artırmak hem de ülke ekonomisinin her yıl milyonlarca lira zarara uğramasını önlemek amacıyla Biçerdöver Oparatörü Yetiştirme Kursu açtıklarını söyledi.

Yılmaz, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğince; Gülşehir İlçesine bağlı Hacıhalilli Köyü İlköğretim Okulunda ve Kozaklı İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kurslara 40 kursiyerin katıldığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığının 'Biçerdöver Operatörü Yetiştirme Kursu' için belirlediği ders müfredatı kapsamında, Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Asım Baş, kontrolünde, görevli Ziraat Mühendisi Demet Gürler Pelivan ve Tekniker İbrahim Aygün tarafından kursiyerlere; biçerdöverin tarihi gelişimi, teknik özellikleri, ayar ve bakımları, dane kayıplarının önlenmesi, teknik anlamdaki gelişmeler ve yenilikler konularında kursiyerlere teorik bilgi verildi.

Kurs eğitmenlerince verilen teorik eğitim sonunda 1 günlük yazılı ve 1 günlük de pratik eğitim sınavı yapıldı.

Yapılan yazılı ve uygulamalı sınavdan başarılı olan kursiyerlere ileriki tarihlerde bir törenle 'Biçerdöver Operatörlüğü Sertifikaları' teslim edilecek .
Kaynak: İHA