CHP'yi en iyi Bilen Yazarın Gürsel Tekin Kehaneti Ece Üner'i şaşırttı

CHP'deki Gürsel Tekin istifasıyla başlayan depremi yorumlayan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Tekin'in istifası sonrası CHP'deki gelişmeleri Habertürk ekranlarında yorumladı.

CHP'yi en iyi Bilen Yazarın Gürsel Tekin Kehaneti Ece Üner'i şaşırttı
Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Mahmut Övür "Bir bölünme olacaksa eğer ulusalcı Kemalist çizgi ile sosyal demokrat-sol çizgi arasında bir bölünme olabilir sadece." dedi.

İYİ BİR SİNERJİ YAKALAMIŞLARDI...

Kılıçdaroğlu ve Tekin'in 2009'da iyi bir ikili oluşturduklarını ve bir sinerji yarattıklarını söyleyen Övür " Ancak bunun devamı gelmedi. İkisi de bunu değerlendiremedi. Çünkü ikisinin de kafasında farklı planlar vardı. Gürsel Tekin, İstanbul'da biraz zayıfladığı bir sonuçla karşı karşıya kaldı. Ki bu nedenle istifa etti. Ama zayıflamış bir noktada istifa etti." diye konuştu.

GÜRSEL TEKİN'İ DEĞERLENDİREMEDİ

CHP'de kaotik bir yapı olduğunu dile getiren Övür " CHP'nin problemi kendi içinde bir siyasi rota oluşturmamasından kaynaklanıyor. Sadece güç savaşı yaşanıyor. Parti içinde böyle bir sürecin yaşanacağı da biliniyordu. Gürsel Tekin halka dokunabilen bir siyasetçi, bence Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir insanı iyi değerlendiremedi. Gürsel Tekin ise İstanbul'da il başkanlığına karşı çıktığı isim genç ve şans verilebilecek bir isim bence tahammül edilebilirdi." ifadelerini kullandı.

CHP'DE TOPLU İSTİFA OLMAZ
Gürsel Tekin'in diğer yöneticilerle bir birlikteliği olmadığını söyleyen Mahmut Övür, CHP'de toplu istifaların olmayacağını söyledi. Gürsel Tekin'in istifadan sonra izleyeceği yol haritasına dair de bilgiler veren Mahmut Övür " CHP'de bir bölünme olacaksa eğer ulusalcı Kemalist çizgi ile sosyal demokrat-sol çizgi arasında bir bölünme olabilir sadece. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bu ayrışmada halka yakın bir ulusalcı çizgiyi temsil ediyor. Akaydın zorlayabilir." dedi

GÜRSEL TEKİN KENARDA KALACAK

"Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu halka dokunmaya çalıştı ama bunu bir rotaya oturtamadı ve bir düşüş var artık. Bu çerçevede bir arayış var. Gürsel Tekin, bu arayışta Mustafa Akaydın ile denk düşer mi? Birlikte hareket ederler mi? Ben ihtimal vermiyorum. Gürsel Tekin giderek yalnız kalacağını, MYK'da tek kalacağını görerek eleştirilerinde haklı kalmak için biraz ara vererek, kenarda kalarak ilerde bir hamle yapmayı hesap ediyor."

BEYAZ GAZETE