CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Yurtseven'in Açıklaması

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli Belediyesi'nin toplu taşımacılık hizmetlerinde minibüsçü esnafını baskı ve cezalarla sindirmeye çalıştığını ileri sürdü.

Yurtseven, ulaşım hizmetleri hakkında parti üyeleri ve bazı dolmuş şoförleriyle birlikte Bayramyeri Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Belediyenin ilde toplu taşımacılık yapan Tureks firmasına imtiyazlı bir yaklaşım sergilediğini iddia eden Yurtseven, ''Denizli Belediyesi toplu taşımacılık hizmetlerinde minibüsçü esnafını baskı ve cezalarla sindirmeye çalışıyor'' dedi.

Yurtseven, belediye sınırları içine dahil edilen Akkale, Bereketli, Gümüşler, Kayhan, Kınıklı, Servergazi, Hallaçlar, Üçler, Korucuk, Bağbaşı, Gökpınar ve Göveçlik belediyeleri ile Bozburun, Eskihisar, Goncalı, Hisar, Kadılar, Karakurt, Saruhan, Şirinköy, Güzelköy ve Karakova köylerine yolcu taşıyan 144 minibüsü için 80 ile 180 bin lira arasında hat ücreti istendiğini kaydederek, ''Zor şartlar altında ekmek parasını kazanan 144 minibüsçüden toplam 15 milyon lira talep edildi. CHP belediye meclis grubunun karşı çıkmasına rağmen AKP'li belediye meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen bu konu yargıya taşındı. Yine Cumhuriyet Halk Partili avukatlar bu haksızlığın takipçisi oldu. Sonuçta Denizli İdare Mahkemesinin kararıyla belediye meclisinin aldığı bu karar iptal edildi'' diye konuştu.

Yurtseven, minibüs şoförlerinin, hatlarının iptal edilme korkusuyla ''kabus dolu günler yaşadığını'' ileri sürdü .
Kaynak: AA