Yeni Türkü Çalış Karnavalı’na Renk Katacak

Fethiye’de Çalış Turizm Tanıtma Derneği’nin öncülüğündeki komite tarafından organize edilen Geleneksel Çalış Karnavalı için hazırlıklar tamamlandı.

Yeni Türkü Çalış Karnavalı’na Renk Katacak
Bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Çalış Karnavalı, 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çalış bölgesinde yaşayan Türk ve Yabancı Vatandaşların entegrasyonuna yardımcı olmak, beğenilen bir turistik bölge olan Çalış’ın değerini ve ekonomik büyümesini artırmak ve aynı zamanda eğitime destek vermek amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çalış Karnavalında bu yıl sokak gösterileri, konserler ve yağlı güreş gösterilerinin yanı sıra Yeni Türkü konseri ile ödüllü fotoğraf yarışması da düzenlenecek.

31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çalış Karnavalı etkinliklerinin tamamının ücretsiz olduğunu kaydeden Çalış Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Çalış Turizm Tanıtma Derneği tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen çalış karnavalının bu yıl 5.sini 31 Mayıs 2 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Çalış Karnavalı boyunca Sergiler, Gösteriler, yarışmalar, çocuk eğlenceleri, konferans, gün batımı konserleri, kortej yürüyüşü, sokak sanatçıları ve Yeni Türkü konseri ile Festival havasında bir karnaval gerçekleştireceği” dedi.

Mete Ay, “Çalış Turizm Tanıtma Derneği olarak bizler amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz tüm fiziksel ve sosyal projemizde halkımızın desteklerini bekliyoruz. Çalışımız için hep beraber yapacağımız iş birliği ve karnavalımıza destekleri ile renk katan tüm destekçilerimizde teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çalış Karnavalı aktivitelerinin birinci gün olan 31 Mayıs Perşembe günü Plaj Futbol turnuvası, Seyir terasında Çalış Karnaval Kokteylli, fotoğraf yarışması ödül töreni, sokak müzisyenleri ve sokak dansçıları yer alacak. İkinci gün olan 1 Haziran Cuma günü ise halat çekme yarışmaları, Çocuk eğlenceleri, Yağlı Güreş Gösterileri, Halk Oyunları gösterileri, Grup Turp Konseri, Su ve deniz konulu konferans, Gurup Medcezir konseri ve sokak müzisyenleri. Karnavalın son günü 2 Haziran Cumartesi günü ise Yörük çadırı yanında el işi sergisi, Uçurtma Şenliği, Kortej yürüyüşü, kortej katılımcılarının gösterileri ve Yeni Türkü konseri ile Karnaval sona erecek .
Kaynak: İHA