Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Açıklama Yaptı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas Merkez İlçe Teşkilatı’nın 10. Olağan Kongresi’nde partililere seslenen Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, parti teşkilatının belediyeye sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Açıklama Yaptı
BBP Merkez İlçe Teşkilatı’nın 10. Olağan Kongresi’nde partililere seslenen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, belediyenin çalışmaları hakkında partililere bilgi verdi. Belediye Bakanı olduktan sonraki süreçte, yaklaşık 1 yıl elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden şehit genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehitler için taziye ziyaretleri olduğunu, bu yoğun trafiğe rağmen çalışmalara hemen başladıklarını söyleyen Başkan Ürgüp, belediye başkanlığını 22 milyon TL borçla aldığını belirtti.

O dönemde SİDAŞ’ın batık bir şirket konumunda olduğunu söyleyen Doğan Ürgüp, “Belediyeyi vadesiz borç 22 milyon borçla devraldım. Şirketlerinin ikisi de borçluydu, SİDAŞ batık bir şirket konumundaydı. ÖZBELSAN toplam 90- 100 trilyon borçluydu. Ne yaptım; ilk altı ay içerisinde tahsil edebilecekleri tahsil edip, borçlarını kapatmayı tahsilatları artırmayı hedefledim. Coğrafi bilgi sistemini tamamladım. Yüzde 28 emlak kaçaklarını önledim. Su kaçakları önlendi, su tahsilatı Yüzde 92,1’e çıkarttı. İlan reklam çevre temizlik vergilerini yüzde 110'lardan yüzde 140'lardan yüzde 160'lara çıkardık. 5 milyon 750 bin TL kira alacağımız vardı. 1'inci yılın sonunda bu rakamı 2 trilyona düşürdük yani Yüzde 70 tahsilatı düşürdük. Af yasasının çıktığı son gün kasamıza 800 milyar parayı soktuk. Geldiğimiz ay 105 trilyon tahmini bütçeyle karşılaştık sordum mali hizmetler müdürüne ilk ay maaş dağıtamıyoruz. Bugün belediye personeli kaç para alıyor. Aldığımız parayı kuruşu kuruşuna işçiye dağıttık. İşçinin promosyonunu başka yerde kullanmadık. ÖZBELSAN işçisi hiç promosyon almamıştı, 254 lira aldı. SİDAŞ işçisi 5 aydır maaş alamıyordu maaş almaya başladı.” ifadelerini kullandı.

“YAPILAMAYANLARI YAPTIK”
Sivas Belediyesi olarak şehirde yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Ürgüp, “Şimdi alt yapıda dünyanın işini yapmışız, alt yapı görünmüyor. Sivas’ta seçim bittiğinde sokaklar köpekten geçilmiyordu, şimdi köpek yok. Tatlı sular kaldırılmıştı yeniden suyun kaynağının yettiği kadarını tekrar kazandırdık. Sıcak Çermik dedik. Seçimlerde Saadet Partisi, Ak Parti ve BBP'nin 1.sırasını teşkil ediyordu. Çermikteki problemi 45 günde çözerim dedim. 45 günde de çözdüm. Sivas Belediyesi'nin eli mahkum, Kalın Belediyesi ile anlaşacaksın ya da çermikten vazgeçeceksin. Ben farklı siyasi partiden olmama rağmen anlaşma yolunu tercih ettim. ÇETAP çermik birliğini kurduk. Gitmeyenlere görmeyenlere tavsiye ediyorum gitsin görsünler. Şimdi bizim bir daha seçilmemizi istemeyenler, bizim hak ve adalete anlayışımızdan rahatsız olanlar diyorlar ki belediye ne yaptı. Benim arkadaşım ne yaptığımı doğru düzgün anlatmıyor ki. Soğuk çermikte de aynı şeyi yaptık, şehrin kültür ve tarihine göre ciddi manada doğru işler yaptık. Göreve geldiğimizde İhramcızade kültürünü çıkarttık. Çorapçı Hanı’nı yaptık, 2 Ağustos’ta açılışını yapacağız, Kolağası Konağı’nı tamamladık, Terziağası Konağı ihale aşamasında, soğuk çermikteki Sultan Abdülaziz döneminden kalma bir havuz restorasyonunu yaptık. Paşa fabrikasındaki hidroelektrik santral 1930'larda yapılmış tarihi bir santraldir. Yeniden buranın elektrik üretmesini sağladık.” Şeklinde konuştu.

“AKLIMIZI BAŞIMIZA ALMALIYIZ”
Parti teşkilatının kendisine ve yardımcılarına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Ürgüp, “Yaptığım kamuoyu anketlerinde belediye başkanının şahsı ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. Ben 7 başkan yardımcısıyla çalıştım. Herkes gücünün yettiği oranda işini yapmaya gayret ediyor. El alemde ne başkan yardımcıları vardı. Bir tanesinin arsızlığını, yolsuzluğunu duydunuz mu? Sahip çıkacaksınız başkanınıza da başkan yardımcılarınıza da. Son bir buçuk yıla giriyoruz. Herkes aklını başına alacak. Önce ben kendime konuşuyorum. Doğan Ürgüp’te aklını başına alacak. Sizde aklınızı başınıza alacaksınız. Bu seçimlere arımızla, namusumuzla gireceğiz. Alırsak alırız, alamazsak ta Allah’ın takdiri deriz ama bakın alırız. Bu inanç meselesidir ben inanıyorum, bu seçimleri alırız. İnanmak başarmanın yarısıdır. Teşkilatsız olmaz bu işler, teşkilatı bu manada çok önemsiyorum. Teşkilat seçmeni kiminle girecek Başkanla, Başkan yıpranırsa sizde yıpranırsınız. Bakın genel başkan beni getirdi, elimden tutup halkın karşısında ne dedi. Dışından baktığınız zaman için göreceğiz bir adam dedi. Gençliğini bilirim dedi. Güvendiğim, tertemiz bir adamdır dedi. Ben bunu kendi kendime söylemeye haya ediyorum. Belediye teşkilatınız sizden şu desteği bekliyor, sahip çıkmanızı bekliyor. Yaptığınız faaliyetleri anlatmanızı bekliyor. 80 öncesi benim hayatımı bilenler bunları da bilir zaten. Hayatta yapmak istemediğim hiçbir şeye boyun eğmem. Sonuna kadar mücadele ederim. Ben bırakıp kaçmam da. Bütün ömrüm böyle geçti. Kabul etmediğim hiçbir şeyi kimse bana dayatamaz” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA