Kale Belediyesi'nin Arama ve Kurtarma Aracına Verilen İsim

Denizli'nin Kale ilçesinde belediye tarafından özel olarak dizayn edilen acil arama ve kurtarma aracına verilen AKUT ismi, Arama Kurtarma Derneği Genel Merkezi tarafından yazılan yazı sonrası KAGUD olarak değiştirildi.

AKUT tarafından Kale Belediyesi'ne yapılan uyarının ardından, özel olarak dizayn edilen acil arama ve kurtarma aracının ismi, Kale Arama Kurtarma Destek olarak değiştirildi.

Belediye Başkanı İsmail Yarımca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Arama Kurtarma Derneği Genel Merkezi tarafından yazılan yazıyı anlam veremediklerini belirtti.

Gelen yazıda AKUT ibaresinin sadece kendilerine bağlı kuruluşlarda kullanabileceğinin ifade edildiğini söyleyen Yarımca, ''Vatandaşlarımız için yapılan hizmetlerin ufak detaylara takılması bizleri son derece üzmüş durumda. Gelen yazıda tebrik etmek yerine isim hakkının kullanamayacağını yazıyor. İlçemizin üç ilin birleştiği bir noktada olması dolayısıyla trafik yaz aylarında çoğalıyor. Gerçekleşen kazalarda 1 can kurtarabilirsek bu bizi çok mutlu edecektir. Aracın ismi AKUT olmuş, KAKUD olmuş ne önemi var. Önemli olan insan hayatıdır'' dedi.

Kaynak: AA