Hanutçuluk Komisyonu, Turistlerin Yoğun Olduğu Bölgelerde Denetimde

Hanutçuluğu önlemek amacıyla Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Hanutçuluk Komisyonu, turistlerin yoğun bulunduğu bölgelerde çalışmalarına başladı.

Hanutçuluk Komisyonu, Turistlerin Yoğun Olduğu Bölgelerde Denetimde
Komisyon üyeleri, özellikle halk pazarlarında turistleri rahatsız eden satıcılara göz açtırmıyor. Şehir merkezinde iş yerlerine zorla müşteri çekmeye çalışanlara yönelik başlatılan çalışmalar halk pazarlarına kadar indi.

Fethiye Kaymakamlığı Hanutçuluk Komisyonu, Salı Pazarı'ndaki tezgahları sıkı takibe alarak hanutçuluk denetimi yapıyor. Pazarda incelemelerde bulunan İşyeri Denetleme ve Hanutçuluk Komisyonu üyeleri, kontrolsüz ve insan sağlığını tehlikeye atan, satış yapan ve müşterileri zorlayarak satış yaptığı tespit edilen esnafa uyarılarda bulunuyor. Bir sonraki denetimde eksiklerini gidermeyen işletmelere ise cezai tutanak tutuluyor.

HALK PAZARI TURİST PAZARI OLDU
Öte yandan turizm sezonunun başlaması ile Fethiye'deki halk pazarları da turistlerin akınına uğruyor. Her hafta kurulan Salı Pazarı'na turistler yoğun ilgi gösteriyor. Tur otobüsleri ile Ölüdeniz, Dalyan ve Kaş'tan getirilen turistler pazarın hareketlendiriyor. Turistlerin yoğunluğu özellikle pazarcı esnafını memnun ederken, turistlerin pazarlık yapması ise renkli görüntüler oluşturuyor .