Ailenin Avukatı, Yalova Adliyesi'ne Giderek Suç Duyurusunda Bulundu

Yalova'da iki grup arasındaki kavgayı ayırmak istediği sırada polisin kullandığı biber gazından etkilendiği iddia edilen ve yoğun bakıma alınan astım hastası Çayan Birben'in babası Ahmet Birben, ''Oğlumun beyin ölümü gerçekleşse dahi fişini çekmek için benden imza almak zorundalar. Bu imzayı atmayacağım, o iki polis ile emniyet amiri buraya gelecekler ve beni bilgilendirecekler, o zaman bir şey düşünürüm'' dedi.

Çocuklarından gelecek iyi haber için dünden bu yana hastane önünde beklediklerini ifade eden Birben, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Gereken yerlere gereken başvuruları yaptık ve yapacağız. Doktorlardan gelecek iyi haberi bekliyoruz. Bize bilgi verecekleri söylendi. Şu ana kadar oğlumun beyin ölümü gerçekleşmedi. Beyin ölümü gerçekleşse dahi fişini çekmek için benden imza almak zorundalar. Bu imzayı atmayacağım, o iki polis ile emniyet amiri buraya gelecekler ve beni bilgilendirecekler, o zaman bir şey düşünürüm'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan ailenin vekalet verdiği Avukat Melike Korkmaz, Yalova Adliyesi'ne giderek olayda ihmali olduğunu düşündükleri polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

-Gencin sağlık durumu-

Fevzi Çakmak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Yıldız Sokak'taki Abdullah Baştürk Parkı'nda, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen ve astım hastası olduğu belirtilen Çayan Birben , olay yerine sevk edilen polisin gruplara müdahalesinin ardından aniden fenalaşmış ve Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Birben'in yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğü öğrenildi .
Kaynak: AA