İsveç-Türk İş Network’u, Başarıyı Ödüllendirdi

İsveç-Türk İş Network’u SWETURK, bu yıl ilkini düzenlediği ‘Başarı Ödülleri’ programı ile dört farklı kategoride öne çıkan başarılı girişimcileri ödüllendirdi.

İsveç-Türk İş Network’u, Başarıyı Ödüllendirdi
Geçtiğimiz yıl, İsveç ve Türkiye arasındaki sosyal, iktisadi ve endüstriyel ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmak, iki ülke arasındaki sermaye ve yatırım akışını teşvik ederek karşılıklı ticaret hacmini artırmak amacıyla kurulan SWETURK Derneği, Stockholm Sheraton Otel’de düzenlediği bir programla spor, akademik, siyaset ve iş dünyası kategorilerinde yılın başarılı Türklerini seçti.

Dağıtılan broşürler, internet ortamında yapılan oylama ve 10 kişilik jürinin değerlendirmesi sonucunda, Spor dalında; İsveç Voleybol Federasyonu başkanlığını yürüten Saffet Eraybar, Akademisyenler kategorisinde; Uppsala Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Birsel Karakoç, Siyasette; Linköping Belediyesi Çevre ve Toplum Planlamasından sorumlu Belediye Başkanı Muharrem Demirok ve işadamları dalında ise Billia Firması Genel Müdürü Metin Başberber birinci seçildi.

SWETURK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Durukan, kurulmasının üzerinden henüz bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, İsveç ve Türk iş dünyasında kendinden başarıyla söz ettiren SWETURK’ün, geçen bir yılını bu anlamlı program ile taçlandırmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Kuruluş aşamasında üç ana hedef belirlediklerinin altını çizen Dr. Durukan, bunların birincisinin Anadolu insanını dünya ticaret arenasında hak ettiği seviyeye getirmek; ikincisinin modern dünyanın gereksinimlerinden olan bilgili, kültürlü profesyoneller yetiştirerek entelektüel sermayemizi yükseltmek; üçüncüsünün ise, İsveç girişimcilerini dünya ticaret arenasına taşımak olduğunu kaydetti.

Durukan, “SWETURK Başarı Ödülleri’ amaçlarımızın bir bir geliştiğinin bir örneğidir. Bunun haklı gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayım. Buradaki gayemiz insanları yarıştırmak değil bilakis onların başarılarıyla duyduğumuz gururu sizlerle paylaşmaktır.” diye konuştu.

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, 1960’larda Türkiye’den daha çok ekonomik nedenlerle İsveç’e yapılan göç rakamının bugün 100 bine ulaştığını belirterek, zor koşullardan gelen vatandaşların bir kısmının ana hedefinin ekonomik kazanç sağlama olduğunu belirtti.

Korutürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir kısmı ise daha uzun vadeli bakabilmiş; çocuklarının, torunlarının daha iyi yetişmesini sağlamış, arada spor, akademik, iş pek çok başarı sağlamış insan var, bu törende bunun özellikle altını çizmek lazım ki, burada asıl gaye birinciler seçmek değil, toplumumuzun İsveç’te neler yapabileceğini başkalarına ilham verecek şekilde göstermektir.”

Programa Türkiye’den katılan AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı ise konuşmasında yeni bir dünyanın teşekkül ettiğine dikkat çekerek, bu dünyaya katkı sunmanın önemine değindi. Bostancı şöyle konuştu: “Müthiş bir hareketlilik yaşanıyor. Her şeyin yerinden yurdundan edildiği yeni bir dünyada yaşıyoruz. Balkanlar için ‘her kovukta bir millet var’ derler. Ulaşım ve iletişim üzerinden bütün dünya balkanlaşıyor, şimdi her yer bir bakıma melezleşiyor. İnsanların, kültürlerin hem kendi kalması, hem de bu melezleşmeden pay almaları çok önemli. Bu kaçınılmaz bir süreç ve bunu barış içerisinde yapmak önemli. Gittiğim kimi evlerde iki milletin bayrağını, iki farklı dinin kitabını yan yana gördüm, dünya bu istikamete gidiyor. Bu dünya ile barışmak lazım. Bu dünyaya katkı sunmak çok önemli. SWETÜRK burada bunu yapıyor, kutluyorum.”