HAS Parti’den Hükümete Memur Zammı Eleştirdi

Has Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, memur zammı görüşmelerinde hükümetin memurlarla dalga geçtiğini ileri sürdü.

HAS Parti’den Hükümete Memur Zammı Eleştirdi
Grev hakkı verilmediği için memur sendikalarının kolu kanadı kırık hale geldiğini dikkat çeken Has Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, “Memuru enflasyona ezdirmemenin ötesinde bir de refah payı var. Refah payı o ülkenin enflasyonundan arındırılmış olarak ne kadar kalkındığını gösterir. Madem, milli gelir 10 bin 444 dolara çıktı, mademki Türkiye resmi rakamlara yüzde 8,5 civarında kalkındı o zaman bu rakamların memur maaşlarına yansıtılması gerekmektedir. Enflasyon artı hadi bütün kalkınma payını almayın, onun yarısını alın, memurlara verilecek zammın yüzde 13 civarında olması lazım. Ancak böyle olursa memur geçen seneye oranla aynı alım gücüne sahip olur. Ama toplamda yüzde 7,5 zam verdiğiniz zaman memuru bu seneki enflasyonun altında bırakmış olursunuz. Biz bu konuda memurlarımızın yanındayız” dedi.

‘GİRDİLERE ZAM YAPARKEN İYİ ÜCRETLERE ZAM VERİRKEN KÖTÜ’
Türkiye’de 2012 yılında yapılan vergi, ceza, akaryakıt, elektrik, doğalgaz zamları maalesef işsizi, işçiyi, esnafı, çiftçiyi, memuru geçim sıkıntısının sınırına getirdiğini ileri süren Uğur, “Son yıllarda zenginin daha zengin olduğu fakirin dilenci konumuna getirilmeye çalışıldığı esnafın siftah etmeden kepengi kapattığı, memurun kredi kartları ile borçlandığı, üretim girdilerin her gün arttığı zamlar nispetinde memura istenilen zammın yapılmaması, devletimizin dünyada ekonomide büyüme oranının 2. sırasında olmasını çelişkili hale getirmektedir” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Memura istediği zammı verirsek Yunanistan gibi oluruz” sözlerine bir anlam veremediklerini dile getiren Ahmet Kürşat Uğur, “Dünyanın 17. büyük ekonomisi olmakla övünen iktidar her şeye kaynak bulurken memura verilecek zamma kaynak bulamamıştır. Aynı hükümet milletvekili maaşlarını yüzde 45 oranında artırmak suretiyle aslına bonkörlüğünü ortaya koymuştur. Aynen girdi zamlarında gösterdiği bonkörlüğü vekil maaşlarında da göstermiştir. Aynı bonkör tavrı memurlarda beklemektedirler ve buda haklarıdır. Eğer memura verilecek 3-4 puanlık fazla zam ile Türkiye batacaksa o zaman ya bize yansıtılan rakamlarda yada çizilen pembe tablolarda bir yanlışlık vardır” dedi .
Kaynak: İHA