Engelliler İçin Okuma Yazma Kursu Düzenlenecek

Görme, ortopedik ve işitme engelliler için okuma yazma kursu düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ilköğretim çağını geçmiş, okuma yazma bilmeyen veya çok az bilen görme, ortopedik ve işitme engelli bireylerin Açık İlköğretim Okulu'na devam edebilmeleri, öğrenimleri esnasında görme özürlü duruma gelen bireylerin ''braille'' okuma yazma öğrenebilmeleri amacıyla yetişkinler için kurs düzenlenecek.

Görme engelliler için Ankara Mitat Enç Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, işitme engelliler için Denizli Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu ve Malatya Akşemseddin İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, ortopedik engelliler için ise Ankara Doğan Çağlar Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu'nda kurs açılacak.

Kurslar, yeterli sayıda başvuru olduğu takdirde 25 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Müracaat sayısının 10 kişi olması halinde kurslar açılacak. Kursiyerlerin konaklama ihtiyaçları ilçe milli eğitim müdürlüklerince karşılanacak. Kurslara başvurular, 15 Haziran'a kadar adı geçen okullara doğrudan yapılacak .
Kaynak: AA