Burhaniye’de Dere Taştı, Mahalle Sular Altında Kaldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde gece boyunca devam eden ve öğlene kadar yağan şiddetli yağmur sonrası dereler taştı, İskele Mahallesi sular altında kaldı.

Burhaniye’de Dere Taştı, Mahalle Sular Altında Kaldı
Madra Dağı'ndan sularla birlikte gelen ağaç ve dal parçaları Taylıeli Deresi'nin önünü tıkadı. Taşan dere, Burhaniye’nin İskele Mahallesi'nden denize indiği yerden taştı. Azgın sular mahallenin birçok cadde ve sokağını dereye çevirirken, su taşkınında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Taşan dereden mahalleye gelen sular burada bulunan evlerin bahçelerine doldu, ancak konutların içine her hangi bir zarar vermedi. Su baskını olduğunun duyulması üzerine tüm ekiplerini seferber eden Burhaniye Belediyesi iş makineleri ve vidanjörlerle İskele Mahallesi’nde çalışma başlattı. Belediye Başkanı Fikret Akova da su baskının yaşandığı İskele Mahallesi'ne giderek incelemelerde bulundu. Su taşkınının olduğu bölgede ekiplerin çalışmalarını yakından takip eden Belediye Başkanı Fikret Akova, bir daha bu tarz su baskınlarının yaşanmaması için belediye olarak gerekli önlemlerin alınacağını söyledi.

İskele Mahallesi Muhtarı Hasan Eyinli ise "Buradaki ufak bir dere, bütün dağın suyunu taşımadı olay bu. Su evlerin içine girmedi ama bahçeleri bastı. Önemli bir sorun yok." diye konuştu.