Yamanlar, Enerji Projeleri Yarışmasında Çifte Derece Elde Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın ortaklaşa düzenlediği Orta Öğretim Kurumları Arası Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda birincilik ve ikincilik İzmir Yamanlar Koleji öğrencilerinin oldu.

Yamanlar, Enerji Projeleri Yarışmasında Çifte Derece Elde Etti
Bu yıl 151 projenin katıldığı yarışmada 'Soğutma Sistemlerinde Kayıp Enerjinin Kullanımı' adlı projesi ile Yamanlar Koleji öğrencisi Ekrem Talha Selamet ve Çınarlı Teknik Lisesi öğrencisi Yasin Kayasarı birinciliği paylaştı. 'Klima Sistemlerinde Drenaj Suyunun Verime Etkisi' projesi ile Yamanlar Koleji öğrencileri Ertuğrul Altun ve Ahmet Kurt ikinci oldu. 'Mikro Denetleyici Kontrollü Şehir Aydınlatmasında Enerji Tasarrufu' projesi ile de Tekirdağ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Hami Göcük ve Burhan Boğaç üçüncü seçildi. Yamanlar Koleji Proje ve Olimpiyat Koordinatörü Ömer Gürlü, “Geçen hafta yapılan TÜBİTAK proje yarışmasında en çok ödül alan okul olmuştuk. Bu haftada Enerji Bakanlığı'nın proje yarışmasında en çok ödül alan okul olduk. Öğrencilerimize bilimsel araştırmayı özendirmek için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Yarışmada dereceye giren projelerin ödülleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın düzenleyeceği IV. Enerji Verimliliği Forumu'nda verilecek .