Öğrenciler Yayarına Yapılan Kermes Dualarla Açıldı

Gaziantep'te Ahmet Çelebi Öğrenci Yurtları tarafından öğrenciler yararına düzenlenen kermes, dualarla açılırken 31 Mayıs'a kadar açık kalacak.

Öğrenciler Yayarına Yapılan Kermes Dualarla Açıldı
Kermesin açılış törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Ahmet Çelebi Öğrenci Yurtları yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Turan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Her kimin bizim üzerimizde emeği varsa bugüne gelmemizde, şu muhteşem güzellikleri yaşamamızda kimin emeği varsa Allah onlardan razı olsun. Kermesin bereketli ve Allah’ın izniyle hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra kermesin açılışı dualarla yapıldı. Okunan duanın ardından hazırlanan kurdeleyi, Kaymakam Uğur ve diğer katılımcıların kesmesiyle açıldı. Her yıl düzenli olarak yapılan kermeste çeyizden gıdaya, halıdan mobilyaya, konfeksiyondan zücaciyeye, kuruyemiş meşrubattan günlük hazırlanmış Gaziantep ev yemekleri ve tatlılarına kadar birçok ürün yer alıyor. Ayrıca kermese getirilen deve ise herkesin ilgi odağı oldu. Özellikle çocuklar deve ile hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Ahmet Çelebi Öğrenci Yurtları tertip heyetinde bulunan Av. Mehmet Alp Binevler Uzay Çatılı Pazaryeri'nde açılan kermesin 31 Mayıs akşamına kadar açık kalacağını belirterek, “Gaziantep Ahmet Çelebi talebe yurtları olarak bu yıl ile birlikte 8. kermesimizi düzenliyoruz. Kermeslerimiz artık geleneksel bir hale geldi ve hemşehrilerimiz çok iyi rağbet gösteriyorlar. Bu ilgiden dolayı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bundan bir hafta önce Şehitkamil bölgemizde kermesimizi açmıştık. Şimdide Şahinbey bölgesine hitap eden kermesimizi açtık. Burada vatandaşlarımız hem ihtiyaçlarını karşılayacaklar ve elde edilecek gelirle yurtlarımızda kalan öğrencilerin eğitimine katkı sağlayarak hayır işlemiş olacaklar inşallah. Kermesimizin Perşembe’ye kadar her gün sabah 09.00’dan gece 23.00 sularına kadar açık. Bütün Gazianteplileri kermesimize bekliyoruz” dedi .
Kaynak: İHA