Cizre Lisesi'nden Pilav Günü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1970 yılından itibaren eğitim faaliyeti yürüten Cizre Lisesi'nde pilav günü etkinliği düzenlendi.

Cizre Lisesi'nden Pilav Günü
Cizre Lisesi Okul Müdürlüğü'nün bu yıl ilkini düzenlediği pilav günü etkinliğinde okulun ilk mezunları ile şuan eğitim gören öğrencileri bir araya geldi. Cizre Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Demir’in okul bahçesinde organize ettiği etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, Şube Müdürleri Salih Coşkun, Celal Bulut, Ahmet Aktuğ, Cizre Öğretmen Evi Müdürü M. Nuri Zeren, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte bir açıklama yapan Cizre Lisesi Müdür Yardımcısı Halil Demir, bu yıl ilkini düzenledikleri etkinliği bundan sonra her yıl devam ettirip geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Demir, ”Cizre Lisesi ilçemizde ailemizin bir parçasıdır. Baba ve oğulun hatta, dede ile torunun aynı okuldan mezun olduğu bölgedeki yegane bir lisedir. Cizre lisesi üç kuşağı bir araya getiren, yörenin lokomotif eğitim kurumudur" dedi.

Etkinliğe katılan okulun ilk mezunları, şuan eğitim gören öğrencilere anılarını anlattı. Etkinlik öğrenciler tarafından hazırlanan müzik ziyafeti ile son buldu .
Kaynak: İHA