Akbaş, Sağlık Kenti Samsun Derneği'nin Yeni Başkanı Oldu

Sağlık Kenti Samsun Derneği’nde devir teslim töreni yapıldı.

Akbaş, Sağlık Kenti Samsun Derneği'nin Yeni Başkanı Oldu
Eski Başkan Köksal Holoğlu, başkanlığı FBM Tıp Merkezi’nin sahibi Hayati Akbaş’a devretti. Dernek binasında düzenlenen devir teslim töreni öncesi konuşan Sağlık Kenti Samsun Derneği eski Başkanı Köksal Holoğlu, dernek hakkında bilgiler verdi. Derneğin 5 yıl önce kurulduğunu belirten Holoğlu, “Türkiye ilk defa il bazındaki kentin sağlık kenti olma iddiasını taşıyan bir sivil toplum kuruluşudur. Sağlık Kenti Samsun olgusu ulusal ölçekte de birçok il tarafından rol model olarak kabul edilmiştir. Bursa, Adana, İzmir ve İstanbul’da Sağlık Kenti Dernekleri kurularak Samsun’u örnek almışlardır” dedi.

Sağlık Kenti Samsun Derneği’nde nöbet değişimi olduğunu ifade eden Holoğlu, “Biz bugün bayrağı FBM Tıp Merkezi sahibi Hayati Akbaş’a devrediyoruz. İnanıyorum ki bayrağın bir sonraki devrinde de Akbaş, bu bayrağı bizim hayal edemeyeceğimiz noktalara çıkartacaktır” diye konuştu.

Samsun’un 5 yıl içersinde sağlık kenti olma anlamında çok büyük mesafe kat ettiğini belirten Sağlık Kenti Samsun Derneği Yeni Başkanı Hayati Akbaş, “Bugün dünyada sağlık alanında ne kadar uluslararası gelişim söz konusu ise hangi tedavi metotları en iyi şekilde kullanılarak insanlara sağlık hizmeti veriliyorsa Samsun’da bunların hepsi yapılmaktadır. Samsun sağlık ihracatı yapan bir il haline gelmiştir. Bundan sonraki amacımız Samsun’un imajının bu konuda daha da arttırılması ve bu sağlık ihracatının daha da güçlenerek hem Samsun’a hem de Türkiye’ye bir değer olarak katılmasına katkıda bulunmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkan Vekilliği'ne Madical Park Hastanesi Genel Müdürü Dr. Hikmet Çavuş getirildi.

Kaynak: İHA