İskilip’te 'kapıların Dili' Sergisinin İkincisi Açıldı.

Çorum'un İskilip ilçesinde İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesinin işbirliği ile ilki geçtiğimiz sene yapılan “Kapıların Dili” Sergisinin ikincisi Demirciler ve Semerciler Arastasında açıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer yerli ve yabancı misafirler, ilçe protokolü, çarşılarda faaliyet gösteren esnafla İskiliplilerin katıldığı sergiyi ulusal ve yerel medyadan çok sayıda basın mensubu da izledi.

Sergiye katılan Fransa’dan 22, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından 25, Çorum Hitit Fotoğraf Topluluğundan 30 fotoğraf sanatçısı ile yerli ve yabancı konuklar başarı ile gerçekleştirilen etkinliğe hayran kaldı. DEMİRCİLER VE SEMERCİLER ARASTASI ÖZEL BİR GÜN YAŞADI İskilip’in en eski arastalarından olan ve halen ayakta durmaya çalışan Demirciler ve Semerciler arastası tarihinin en özel günlerinden birini yaşadı. İskilip’te yaşayan el sanatlarına dikkat çekmek, tarihi arastalar ve kültürel zenginlikler hakkında bilinç oluşturmak, zengin kültürel mirası tanıtmak, çarşı ve arastaların geleneksel ve kültürel yapısı ile sosyal hayata etkilerini gelecek nesillere aktarmak, turizm kenti olma yolunda hızlı adımlarla markalaşan İskilip’in tanıtımını güçlendirmek amacıyla açılan sergi iki gün süreyle açık kalacak.