'Geçen Seneye Oranla Otomobil Pazarında Yüzde 10 Daralma Bekleniyor'

Elektrikli otomobillerin kısa vadede Türkiye'de yaygınlaşmasının zor olduğunu belirten Bayraktar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, geçen seneye oranla otomotiv pazarında yüzde 10 daralma beklendiğini söyledi.

'Geçen Seneye Oranla Otomobil Pazarında Yüzde 10 Daralma Bekleniyor'
Bayraktar, Bursa'daki satış merkezinin açılışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Elektrikli otomobillerin yaygın kullanımının uzun zaman alacağını belirten Bayraktar, "İşin perakende tarafını değerlendirirsek bu gelişmelerden kendi stratejimize yönleneceğiz. Bunun kısa vadede olacağını zannetmiyorum" dedi.

Türkiye'de otomotiv sektörünün Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında daha yolun başında olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Araç sahipliği olarak bakıldığında Avrupa ortalamasının dörtte biri diyebiliriz. Gelişen ve büyümekte olan nüfusu ile Türkiye'de otomobil satışlarının kısa ve orta vadede artacağına inanıyoruz. Dönemsel daralmalar olacaktır. 70'li yıllarla bugünü kıyasladığımızda çok daha fazla araç satıldığını söyleyebiliriz. Geçen sene rekor kırılmıştı. Bu sene o rakamın bir miktar altındayız. Satışlarda yüzde 10 azalma bekliyoruz. O beklenti paralelinde pazar seyrini devam ettiriyor" şeklinde konuştu.

2 bin metrekare alanda satış ve servis hizmeti verecek mağazanın açılışına; AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ve AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız katıldı .
Kaynak: İHA