Birlik Başkanı ve İü Rektörü Prof. Dr. Söylet Açıklaması

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, üniversitelerin en önemli görevlerinden bir tanesinin bölgeleriyle bütünleşmek ve bölgelerini zenginleştirmek olduğunu söyledi.

Colossae Otel'de düzenlenen 12. Üniversite Hastaneleri Birliği Toplantısı'nın kapanış konuşmasını yapan Söylet, toplantıda ağırlıklı olarak ''sağlıkta hizmet'' konusunun ele alındığını, ''araştırmalar nasıl artırılır-'', ''girişimci üniversite nasıl olur-'', ''eğitim sorunları'' gibi başlıkların konuşulduğunu BİLDİRDİ.

Prof. Dr. Söylet, ''Kamu Hastaneleri Birliği, sağlık turizmi, sağlık kenti, kent hastaneleri, bütün bunlar bizim için geleceğe yönelik önemli vizyonlar. Bunları konuştuk. Bizleri nasıl bir rekabetin beklediğini görmek açısından bizim için çok öğretici oldu'' dedi.

Üniversitelerin en önemli görevlerinden bir tanesinin bölgeleriyle bütünleşmek ve bölgelerini zenginleştirmek olduğunu vurgulayan Söylet, ''Toplantıda hastanelerin dizaynı gündeme geldi. Bence önümüzdeki toplantılarda 'tıp fakültelerindeki ana bilim dalı bölünmelerini nasıl dizayn etmeliyiz' bunu konuşmalıyız. Hastane dizaynından yola çıkarak söylüyorum ne kadar çok bilim dalı olduğunu, bazı bilim dallarının birkaç tane ana bilim dalının altından olduğunu, bunların arttığını, mahkemelerin sürdüğünü, kapışmaların olduğunu konuşmalıyız. Belki hastane dizaynlarımızı bile multi disiplin merkezlere göre yeniden yapmalıyız'' diye konuştu.

Prof. Dr. Söylet, eğitim için ayrı bir ödemenin gerektiğini dile getirerek, ''Hükümete eğitimin aksamaması açısından, özellikle performans ağırlıklı çalışmalardan sonra, eğitimin SGK değil, ayrıca genel bütçeden desteklenmesi gerektiğini söylemiştik. Belki birkaç defa daha söylemeliyiz. Ama şunu da anladım bu performans bu haliyle insanların sürekli ne aldığına baktığı bir hale dönüşmüş. Bu bizim kültürümüze uymadı'' dedi.

Söylet, bir sonraki toplantının Bolu'da Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise toplantının sonuçlarının önümüzdeki günlerde yazılı hale getirileceğini belirtti.

Kaynak: AA