KTO Meclis Toplantısı’nda Ttk İle İlgili Çalışmalar Anlatıldı

Konya Ticaret Odası’nın (KTO) Mayıs ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

KTO Meclis Toplantısı’nda Ttk İle İlgili Çalışmalar Anlatıldı
Toplantıda Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, kanunda itiraz olan maddelerin talepleri doğrultusunda düzenleneceğini söyledi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Odası Mayıs ayı Meclis toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu’na yönelik yapılan çalışmalar hakkına bilgi veren Başkan Öztürk, Konya’nın tüm kurumlarıyla birlik içerisinde, reel sektör temsilcilerinin menfaatleri doğrultusunda kanun ile ilgili doğru bilgilendirme yapılması ve farklı görüş ve önerilerin tespit edilmesi amacıyla çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Öztürk, “1575 madde olarak üç gün gibi kısa bir sürede, geniş bir mutabakatla Mecliste kabul edildiği dönemde iş dünyası temsilcilerince olumlu olarak karşılanan Türk Ticaret Kanunu hakkında zaman içerinde itirazlar gelmeye başladı.

Özellikle medyada yer alan kanun ile ilgili itirazların, yanlış ve eksik bilgilendirmeye yol açmaması amacıyla kanunun uygulayıcısı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, Türkiye’de Konya’nın da içinde bulunduğu 13 ilde bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenlendi.

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya çok sayıda sanayici, iş adamı, muhasebeci ve mali müşavir katıldı” dedi.

Kanun ile ilgili görüş ve önerilerin daha somut şekilde gündeme getirilmesi amacıyla Türkiye’de sadece Konya’da Çalıştay düzenlendiğini belirten Öztürk, “Konya Ticaret Odası tarafından TTK ile ilgili kurulan komisyonda bugüne kadar üyelerimizden gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda maddeler tespit edildi. Belirlenen 35 madde Çalıştay’da gündeme getirildi.

Tüccar, sanayici, iş adamı, mali müşavirler, avukatlar ve öğretim görevlilerinden 150 kişiden oluşan 15 ayrı masada, moderatörler eşliğinde sorun yaşanabileceği tespit edilen maddeler tek tek tartışmaya açıldı. Çalıştayda ortaya çıkan görüşler komisyon tarafından rapor haline getirildi.

Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası ortak imzasıyla değiştirilmesi, düzeltilmesi ve iptal edilmesini istediğimiz 35 maddeden oluşan raporumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, iş örgütleri, Konya Milletvekilleri, siyasi parti il başkanlıkları ve ilgili kişi ve kurumlara gönderildi. Tüm bu çalışmalar neticesinde görüşlerimiz dikkate alınarak, bizzat Başbakanımız tarafından kanun ile ilgili taleplerimiz doğrultusunda düzenlemeler yapılacağı açıklanmıştır. Bugüne kadar iş dünyamızı ilgilendiren konularda, şehir olarak birlikte hareket ederek belirttiğimiz görüşlerimizin sonuçlarını alıyoruz. Bundan sonra da üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda benzeri konularda yapacağımız çalışmalarda şehrimizin sesinin daha gür çıkması için tüm kişi ve kurumlardan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA