KTO'dan Yeni Türk Ticaret Kanunu İle İlgili Çalışma

Konya Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı.

KTO'nun Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu'na yönelik yapılan çalışmalar hakkına bilgi veren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Konya'nın tüm kurumlarıyla birlik içerisinde, reel sektör temsilcilerinin menfaatleri doğrultusunda kanun ile ilgili doğru bilgilendirme yapılması ve farklı görüş ve önerilerin tespit edilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kanun ile ilgili görüş ve önerilerin daha somut şekilde gündeme getirilmesi amacıyla Türkiye'de sadece Konya'da çalıştay düzenlendiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

''Özellikle medyada yer alan kanun ile ilgili itirazların, yanlış ve eksik bilgilendirmeye yol açmaması amacıyla kanunun uygulayıcısı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye'de Konya'nın da içinde bulunduğu 13 ilde bilgilendirme ve tanıtım toplantıları düzenlendi.

KTO tarafından TTK ile ilgili kurulan komisyonda bugüne kadar üyelerimizden gelen şikayet ve öneriler doğrultusunda maddeler tespit edildi. Belirlenen 35 madde Çalıştay'da gündeme getirildi.

Tüccar, sanayici, iş adamı, mali müşavirler, avukatlar ve öğretim görevlilerinden 150 kişiden oluşan 15 ayrı masada, moderatörler eşliğinde sorun yaşanabileceği tespit edilen maddeler tek tek tartışmaya açıldı. Çalıştayda ortaya çıkan görüşler komisyon tarafından rapor haline getirildi.

Değiştirilmesi, düzeltilmesi ve iptal edilmesini istediğimiz 35 maddeden oluşan raporumuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TOBB, iş örgütleri, Konya Milletvekilleri, siyasi parti il başkanlıkları ve ilgili kişi ve kurumlara gönderildi.' '
Kaynak: AA