Akçakale Kaymakamlığı Tekerlekli Sandalye Dağıttı

Şanlıurfa’nın Akçakale Kaymakamlığı, 3 bedensel engelli çocuğa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Akçakale Kaymakamlığı Tekerlekli Sandalye Dağıttı
Öz Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen dağıtım törenine katılan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, akraba evliliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, çok yakın akraba evliliklerinde kan uyuşmazlığı görüldüğünü, bunun sonucunda da engelli çocukların dünyaya geldiğini ifade etti.

Aygöl, “Yanlışa hep birlikte yanlış demeliyiz. Sadece bizlerin çabasıyla bu iş olmaz. Sizin de bu konuda çalışmanız lazım. Tıp gelişti. Hamile bayanların sürekli doktor kontrolünde olması lazım. Maalesef Güneydoğu'daki engelli sayısı diğer bölgelerimize göre daha fazla. Bu konuda devlet herkese eşit davranıyor. Çocuklarımızın geleceğini düşünmek zorundayız'' dedi.

Aygöl, isimleri daha önceden belirlenen 3 çocuğa tekerlekli sandalye dağıtılacağını ancak ihtiyacı olan ailelerin başvurması halinde tekerlekli sandalye verileceğini dile getirdi.

Daha sonra Aygöl tarafından engelli Derya Kırmızıkılıç, İsa Deveci ve Abdullah İnceyağ’a tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Rehabilitasyon merkezi yetkilisi Hüseyin Başak ise Kaymakam Aygöl'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İHA