Salih Ayhan, Kardeş Okulu Ziyaret Etti

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, eğitimin kalitesini artırmak amacıyla kısa süre önce valilik tarafından startı verilen SEKAP projesi kapsamında Sivas İl Özel İdaresi ile kardeş okul olan Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Salih Ayhan, Kardeş Okulu Ziyaret Etti
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan ve beraberindekiler, Okul Müdürü Tuncay Baral, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Ayhan, Okul kurum eşleştirmesi kapsamında kardeş okul Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Valilik tarafından başlatılan SEKAP projesinin önemine değinen Ayhan, birçok okul ve kurumun kardeş okul olduğunu, Özel İdare’nin de bu proje içerisinde 3 okulla protokol imzaladığını kaydetti.

Gazi Köy İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu’yla da kardeş olduklarını belirten Ayhan, “Kurumumuz bu projeyle kardeş okullarına elinden gelen desteği verecek” dedi.

İl Özel İdaresi’nin eğitime destek olmak amacıyla okulların bakım, onarımlarını yaptığını belirten Ayhan, “Protokol kapsamında kardeş okullarımıza nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle sizleri ziyarete geldik. Kurum olarak kardeş okulumuza sosyal ve kültürel alanda destek vermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sunulmasının eğitimin temel görevlerinden biri olduğunu kaydeden Ayhan, “Fiziki şartları iyileştirmenin yanı sıra okullarımızla sürekli irtibat halinde olmak, sorunlarına çözüm bulmak istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin eğitim alanında önemli mesafeler kat ettiğini vurgulayan Ayhan, gün geçtikçe eğitime ayrılan kaynakların bir önceki yıla göre attığını belirtti.

2002 ve 2012 yılları arasında eğitim bütçelerine bakıldığında eğitime ayrılan bütçenin ciddi manada artış gösterdiğini söyleyen Ayhan, “Eğitim bütçesi kat kat artıyor. Kardeş okulumuz da inşallah bu bütçeden nasibini alır. İnşallah bizler de okulumuza fiziki anlamda destek olacağız” dedi.

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Tuncay Baral ise, Özel İdare ile kardeş okul olmanın kendileri için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Ziyarette Ayhan’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Özaydın ile Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya da eşlik etti .
Kaynak: İHA