Nazilli’de 500 Kilo Kaçak ve Bozuk Et İmha Edildi

Nazilli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, 500 kilogram kaçak ve bozulmuş ete el koyarak imha etti.

Nazilli’de 500 Kilo Kaçak ve Bozuk Et İmha Edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yaptıkları rutin denetimler sırasında şüphelenilen bir işyerinde 500 kilogram kaçak ete el konuldu. İlçe Müdürlüğü ekiplerinin yeni sanayi de yaptığı denetimler sırasında E blokta Y.A.’ya ait tabelası ve işyeri kaydı olmayan merdiven altı tabir edilen işyerinde yaklaşık 400 kilogram parçalanmış menşeisi belli olmayan bozuk ve kokar durumda olan kırmızı et ile son kullanma tarihi geçmiş 50 kilogram sucuk ve 50 kilogram tavuk eti ele geçirildi. İnsan sağlığı için tehlike oluşturan ve kaynağı belirsiz ürünler imha için el konulurken, Y.A. hakkında Bin 187 TL idari para cezası kesildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda, soğutma sistemi olmayan araçlar ve yerlerde, veteriner kontrolü yapılmadan et ve ciğer taşımacılığının yapılması ve satılmasının yasak olduğunu söyledi.

Halkın sağlığıyla oynanmasına müsaade edilmeyeceğini belirttiler. Yetkililerce el konulan 500 kilogram kaçak et gerekli incelemeden sonra Nazilli Mezbaha Tesislerinin yanında bulunan boş alanda Belediye ekipleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin kontrolü altında imha edildi .
Kaynak: İHA