Eurovısıon Finali Öncesinde Yarışmacılar Kendilerini Tanıttı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması Finali öncesinde yarışmacılar, verdikleri röportajlarla kendilerini ve şarkılarını anlattılar.

Bu sene İngiltere’yi temsil eden 76 yaşındaki Engelbert Humperdinck, Eurovision Şarkı Yarışması’nda şimdiye kadar bir ülkeyi temsil eden en yaşlı erkek şarkıcı unvanını Guinness Dünya Rekoru’yla tescilledi. Kariyerini 40 yılı aşkın bir süredir sürdüren ve aralarında Altın Küre’nin de bulunduğu pek çok ödül kazanan Humperdinck, “Love Will Set You Free” (Aşk Seni Özgür Kılacak) isimli şarkısıyla bu cumartesi gerçekleştirilecek büyük finalde yarışıyor. Humperdinck, şarkısına güvendiğini belirterek “Eğer şarkı güzelse ve performansım namıma erişebilirse her nesilden insan şarkıyı beğenir ve oyunu verir” dedi.

Daha önce çok meşgul olduğu için kimsenin kendisine Eurovision’a katılmak isteyip istemediğini sormadığını kaydeden Humperdinck, “Eğer sorulsaydı, hemen kabul ederdim. Çünkü ülkeni desteklemek yapılabilecek en iyi şeylerden biri” ifadelerini kullandı.

Humperdinck, her ne kadar Hollywood Şöhretler Kaldırımı’nda bir yıldızı olan ve çok satan 100’e yakın albüm sahibi biri olsa da, 5 yaşından beri severek şarkı söylediğini ve sahneye çıkmadan önce de şarkı söylemeye devam ettiğini söyledi.

Fransa’nın bu seneki Eurovision yarışmacısı ise “Echo - You and I” (Yankı: Sen ve Ben) isimli şarkıyı söyleyecek olan Endonezya asıllı Anggun oldu. Anggun, teklif geldiğinde şaşırdığını belirterek “Fransa’da doğmadım ve büyümedim. Bu ülkeyi temsil etmek için ‘gerçek Fransız’ olmak gerektiğini zannediyordum. Teklif geldiğinde oldukça şaşırdım ve onurlandım. Sanki bu teklifi sevginin kanıtı olarak gördüm” şeklinde konuştu.

Hızlı tempoda, Fransızca ve İngilizce sözlü bir parçayla yarışmaya katıldığını ifade eden Anggun, “Fransızlar her zaman yavaş ve duygusal parçalar yapıyor. Ben işleri biraz canlandırmak istedim ama hızlı tempodaki bir şarkı pek Fransızcaya uymadı ve ben de İngilizce de kullandım. Bu Fransızlar tarafından pek de iyi karşılanmadı. Onlar her şarkının Fransızca olmasını istiyor ama pek çok ülke İngilizce şarkıyla katılıyor” dedi.

Bu senenin İsveç temsilcisi Loreen ve 2009 yılının kazananı Belarus asıllı Norveçli Rybak ise, Bakü’deki İsveç Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda şarkılarını söyledi.

Loreen, resepsiyonun yapıldığı ve Nobel kardeşlerin 19. yüzyılda Bakü’deki petrol ile ilgili çalışmalar yaptığı tarihi Nobel Evi’nde verdiği röportajda trans haline girmeden şarkı söyleyemediğini belirterek, “Kendimle ilgili beklentim yüksek. İnsanlar gelecek ve izleyecek, umarım beğenirler. Onlara en iyisini vermek isterim” dedi.

Kaynak: İHA