Reha Denemeç Siyaset Akademisi'ne Konuk Oldu

Eskişehir Siyaset Akademisi'nin bu haftaki konuğu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Reha Denemeç oldu.

Reha Denemeç Siyaset Akademisi'ne Konuk Oldu
Denemeç, Deneyim Paylaşımı Dersi'nde Türkiye'nin siyasi ve ekonomik geçmişi bugünü ve gelecekte Türkiye'den neler beklediğini anlattı. AK Parti İl Binası Toplantısında yapılan Siyaset Akademisi 'Lider ülke Türkiye III' konulu konferans AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı ve Eskişehir Siyaset Akademisi Başkanı Fecir Üçkaya'nın konuşmaları ile başladı.

Üçkaya, "AK Parti Siyaset Akademisi bir siyasi parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve paylaşım faaliyetidir. Akademideki dersler ile birlikte ülkemizin değerlerini onların deneyimlerini yine onlardan dinleme fırsatı buluyoruz. Siyasi yapıları, yerel yönetimleri ve ülkemizin etrafında bizden önce neler olmuş şuanda neler olmakta bunları öğreniyoruz" dedi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve AR-Ge Başkanı Reha Denemeç ise yaptığı konuşmada, "AK Parti'nin bir dünya markası olduğunu belirterek, "Bu partinin omuzlarında büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Ülkemizi izliyorlar ve ne yaptığımıza bakıyorlar. Bizden beklentisi olan kitleler var onların isteklerine cevap verecek sorumlulukta işler yapmalıyız. 2002 genel seçimlerinin ardından AK Parti'nin, parlamentoda 363 milletvekili vardı. 363 kişiden bu dönem Meclis'te 75 kişi var. Parti tüzüğüne göre Meclis'te üç dönemini dolduranlar yerini yeni isimlere bırakacak. Aslında böyle bir tüzük değişikliği, böyle bir tüzük maddesi olmadan bile AK Parti'de kan değişimi yaşanıyor. Bu değişim de bize dinamizm kazandırıyor. Siyasette genç arkadaşlara yer açıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Reha Denemeç, akademiye katılanlara geçmişten günümüz dünya üzerinde gelişen ekonomik ve siyasi yapılanmaları ile 1. ve 2. Dünya Savaşları sonrası oluşan dünya düzeni hakkında bilgi verdi.

Siyaset Akademisi'nde "Lider Ülke Türkiye III" de deneyim paylaşımı dersine katılan AK Parti Genel başkan Yardımcısı ve AR-Ge Başkanı Reha Denemeç'e AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan Odunpazarı Cam Sanatları tarafından yapılan pano hediye edildi.

AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen konferansa AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Kelleci, İL Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, gençlik Kolları ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: İHA