Lübnanlı Sanatçı Ghada Shbeir, Mardin’de Konser Verecek

Mardin Artuklu Üniversitesi Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında Lübnan’ın ünlü ses sanatçısı ve yorumcusu Ghada Shbeir, 2 Haziran Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Lübnanlı Sanatçı Ghada Shbeir, Mardin’de Konser Verecek
Lübnan’ı birçok uluslararası festivalde temsil etmiş, Arap müziğinin önde gelen sanatçılarından Ghada Shbeir’in Mardin Artuklu Üniversitesi’nin daveti üzerine üniversitede konser vermek için Mardin’e geleceği öğrenildi. Üniversite yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl ikincisi düzenlenen bahar şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenecek konserde sahne alacak Lübnanlı ses sanatçısını dinlemek amacıyla davet gönderilen birçok Arap Büyükelçisi'nin Mardin’e geleceği tahmin ediliyor. Konserin Mardin’in tanıtımı açısından bir fırsat olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, böylesine bir etkinliğin, Mardin’in kültürel zenginliği ve çeşitliliğiyle ekonomik ve turistik potansiyelinin gözler önüne serilmesi için önemli olduğunu ifade etti.

Kariyeri boyunca birçok ödüle layık bulunan Shbeir, 2007 yılında 'BBC Dünya Müziği Ödülü'nü almaya hak kazandı. Endülüs, Mağribi, sufi müzik karakterini taşıyan ‘mawal’ ve ‘muvaşşah’ alanlarında birçok başarılı çalışmaya imza atan sanatçının, yayınlanmış iki de kitabı bulunuyor .