Kosovalı Bakan Yardımcısı: Antalya Bizim Evimiz Gibi

Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, Antalya’nın Kosova’da çok sevildiğini belirterek, “Antalya bizim evimiz gibi” dedi..

Kosovalı Bakan Yardımcısı: Antalya Bizim Evimiz Gibi


Kosova’ya Antalya’dan haftada 10, İstanbul’dan ise 18 uçak seferi yapıldığını kaydeden Ustaibo, “Antalya’yı görmeyen Kosovalı yok sayılır. Geçen yıl 16 bin 600 Kosovalı Antalya’ya tatile gelmiş. Bu yıl bu sayının 23 bini aşacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Ustaibo, Antalya’da yaptıkları görüşmeler sonucu 50 turistik otele Kosova bayrağı asıldığı bilgisini de verdi. Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cuneyd Ustaibo, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti. Kosova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu’na aday Kaan Kavalıoğlu, Anex Tur Genel Müdürü Orhan Sancar ile birlikte ATSO’ya gelen Bakan Yardımcısı Ustaibo, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ve Başkan Yardımcısı Güray Parlak’la bir görüşme yaptı.Ustaibo, ziyarette yaptığı konuşmada, Kosova’nın Türk yatırımcılar için cazip imkanlar sunduğunu söyledi.

AB ülkelerine ihracatta sıfır vergi uygulandığını, bu nedenle Türk yatırımcıların Kosova’yı Avrupa’ya geçiş kapısı olarak kullanabileceğine dikkat çeken Ustaibo, Kosova’nın turizm yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Ülkesinde tarım ve sera yatırımları için uygun araziler olduğunu vurgulayan Ustaibo, Antalyalı yatırımcılara ‘Kosova’ya gelin’ çağrısında bulundu. Ustaibo, Avrupa’da en düşük arazi ve işçi ücretlerinin Kosova’da olduğunu belirtti.

BUDAK, KOSOVA’YI EXPO 2016’YA DAVET ETTİ
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ise konuşmasında, Kosova’nın Türkiye açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Kosova’nın kalkınmasına sağlanacak desteğin, bölge istikrarına da katkı anlamına geleceğini vurguladı. Ziyarette Bakan Yardımcısı Ustaibo’ya Oda’nın faaliyetleri ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler veren Budak, Türkiye’nin turizm ve tarım başkenti olan Antalya’nın, 2016 yılında Türkiye’nin bugüne kadar düzenlediği en büyük uluslararası organizasyon olan EXPO 2016’ya ev sahipliği yapacağını bildirdi. Budak, “Kentimiz uluslararası anlamda en büyük organizasyonlardan birisi olan EXPO’ya 2016 yılında ev sahipliği yapacaktır. ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Botanik EXPO’yu ülkemizde ilk getiren kent Antalya olmuştur. Bu vesile ile ülkenizi 2016 yılında EXPO’da görmekten büyük memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Geçen yıl Antalya’dan Kosova’ya 3,5 milyon dolara yakın yaş sebze-meyve, plastik mamulleri ihracatı gerçekleştiğini, Kosova’dan 101 bin dolar tutarında ithalat yapıldığı bilgisini veren Budak, Kosova ve Antalya arasında ilişkileri geliştirmek için her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi .