Antalya Çiçek Festivali'ne Hazırlanıyor

Antalya bu yıl 8'incisi düzenlenecek Çiçek Festivali'ne hazırlanıyor.

Antalya Çiçek Festivali'ne Hazırlanıyor
2016 yılında 'Çiçek ve Çocuk' temalı EXPO'ya ev sahipliği yapacak Antalya'da 25-27 Mayıs'ta Çiçek Festivali düzenlenecek. Festival düzenleme komitesinde yer alan Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret ederek 25-27 Mayıs'ta düzenlenecek 8. Çiçek Festivali'ne davet etti.

EXPO ANTALYA'NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK

Çiçek Festivali'nin EXPO 2016'nın tanıtımı için iyi bir fırsat olacağını kaydeden Vali Altıparmak, festivale halkın katılımının sağlanmasını istedi. Vali Altıparmak, EXPO yasasının Haziran ayında çıkacağını bildirerek, başta üniversite olmak üzere kurum ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını ve hazırlıklarını hızlandırması gerektiğini kaydetti.

Japonya'da katıldığı Güller ve Bahçe Fuarı ve Nisan ayında Hollanda'da açılan Venlo 2012 Floriade Botanik Fuarı izlenimlerini de paylaşan Vali Altıparmak, çiçek ve çocuk temalı EXPO'nun Antalya'nın çehresini değiştireceğini söyledi.

BAŞKAN AKAYDIN'A ZİYARET Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ile Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı da ziyaret etti. Festivalin 2016'da yapılacak çiçek ve çocuk temalı EXPO'ya hazırlık niteliğinde olacağını söyleyen Ali Çandır, Festivalde Antalya'nın simgelerinden Kalekapısı'ndaki Saat Kulesi'nin orijinal boyutlarına yakın ölçüde 1 milyon dal çiçek kullanılarak benzerinin yapılacağını kaydetti.

Çandır, “Saat Kulesi'nin yapımına başta gençler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlar katılabilecek” dedi.

100 BİN DAL ÇİÇEK DAĞITILACAK Osman Bağdatlıoğlu, Mustafa Akaydın'ı Çiçek Festivali'ne davet ederken, Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda kurulacak sahnede öğrencilerin ve çocukların çeşitli gösteri ve şarkılar seslendireceğini söyledi.

Bağdatlıoğlu, “Bu yılki kortej ise EXPO 2016 yürüyüşü olarak Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek. Yürüyüşte halka 100 bin dal çiçek dağıtılacak. Festival kapsamında çiçek tasarım ustaları en güzel buketi yapmak için yarışacak” dedi.

Başkan Akaydın da, Çiçek Festivali'nin Antalya'ya ayrı bir renk kattığını söylerken, bu yıl 8'incisi düzenlenecek festivalin hayırlı olmasını diledi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ'A DAVET Festival düzenleme komitesi üyeleri Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz'ı da ziyaret ederek, 8. Çiçek Festivali'ne davet etti. Komite üyeleri, Çiçek Festivali'yle ilgili Yılmaz'a bilgi verirken, Yılmaz, dünyanın en güzel şehirlerinden olan Antalya'nın bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA