Afyonkarahisar Milletvekili Ürün'ün Regaib Kandili Mesajı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, ''Üç aylar, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerdir'' ifadelerini kullandı.

Ürün, Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Regaib Kandili'nin mübarek Ramazan olmak üzere üç ayların müjdecisi olduğunu kaydetti.

Üç ayların inananlar için ilk başta kendi iç huzurları, sonrasında ise toplumsal huzur, barış ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi açısından öneminin büyük olduğunu belirten Ürün'ün mesajı şöyle:

''Üç ayların mübarek günlerinde inananların sıla-i rahmi unutmamaları gerekir. Peygamberimizin bir hadisinde hastaların ziyaret edilerek şifa dileklerinin iletilmesi ve duaların gönderilmesiyle rızkın artıp bereketlendiğini üç aylar, Regaib, Mirac, Berat ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içinde barındırmaktadır. Gecesi ve gündüzüyle bu dönem, hepimiz için nefis muhasebesiyle kendimizi kontrol etmemiz gereken bir dönemdir. Üç aylar diye bildiğimiz bugün ve geceler, kulun Rabbine daha fazla yakınlaştığı, dargınlıkları, kırgınlıkları bırakıp kardeşlik ve hoşgörü duygularını zirveye çıkarttığı mübarek gün ve gecelerimizdir. Mübarek Regaib Kandilinde inananlar dualarını Cenab-ı Hakk'a arz ederek, günahları için tövbe istiğfar etmelidir. Bu mübarek aylarda ana sermayemiz olan ömrümüzü nerede ve nasıl biçimde tükettiğimiz gözden geçirilmeli, amel defterimize nelerin yazıldığını düşünmeliyiz.' '
Kaynak: AA