Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Kaldırımcı'nın Açıklaması

Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, rekabetin sağlanmasının, sadece Rekabet Kurumu'nda çalışan 320 kişinin meselesi olmadığını belirtti.

KTO Karatay Üniversitesi ve Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen ''Rekabet Hukuku ve İktisadında Güncel Gelişmeler'' konulu konferansta konuşan Kaldırımcı, küçük, orta ve büyük ölçekli bütün teşebbüslerin Rekabetin Korunması Kanunu hükümlerine uygun hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Rekabet Kurumu'nun rekabeti korumak ve geliştirmek için çaba sarf eden, bunun için de kanun ve yönetmelik çerçevesinde ceza veren bir kurum olduğunu ifade eden Kaldırımcı, belirli platformlarda rekabetin önemine vurgu yapmaya çalıştıklarını söyledi.

''Rekabetin sağlanması, sadece Rekabet Kurumu'nda çalışan 320 kişinin meselesi değil'' diye konuşan Kaldırımcı ''Rekabet siyasilerin, iş adamlarının, özel sektörün, yöneticilerin, toplumdaki sivil oluşumların tamamının görevi. Rekabeti kurumsallaştırmak, toplumsal hayatın bir parçası haline getirmek herkesin bir zorunluluğu'' dedi.

Kaldırımcı, gerekli ahlaktan yoksun rekabetçi anlayışın olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını, işletmelerin ülke refahını kısıtlayacak şekilde örgütlenebildiğini dile getirdi.

Rekabetin tek kanatlı bir mesele olmadığını dile getiren Kaldırımcı, şunları kaydetti:

''Kamu yönetimi, politik sistem ve hükümetlerin bu meseleleri kendine dert etmesi lazım. Özel sektör ciddi olarak meseleye destek vermeli. Medya da böyle bir anlayışı desteklemeli. Biz bu seneki 4. mektubumuzu bütün bakanlara ve milletvekillerine gönderdik. Biz kartellerin peşindeyiz, elimizden geleni yapıyoruz. Sadece hükümet değil, merkez ve taşrada bulunan valiler ve kamu kurumlarının yöneticileri de bu konuda duyarlı olmalı. Rekabetçi anlayış eğer objektif olmaz, adil kurallara dayanmazsa rekabeti öldürebilir.''

Kaldırımcı, rekabetin özü olan hakkaniyeti sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA