Necip Fazıl Kısakürek Konser ve Şiir Dinletisiyle Anıldı

Antalya Kepez Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 29. yılında Aykut Kuşkaya’nın, ‘Bestelenmiş şarkılarıyla Üstad’ adlı konseri ve şiir dinletisiyle andı.

Necip Fazıl Kısakürek Konser ve Şiir Dinletisiyle Anıldı
Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma programında özgün müzik sanatçısı Aykut Kuşkaya, Üstad’ın, bestelediği şiirlerini icra ettiği bir konser verdi. Televizyon programcısı Cemalettin Tül de şairin bazı şiirlerini seslendirdi. Anma gecesinde sinevizyon gösterisiyle Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı anlatıldı. ‘Kaldırımlar, Çile, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup” gibi onlarca şiire imza atan, Büyük Doğu dergisiyle fikir mücadelesi veren Üstad’ın, hem müzikle hem de şiir dinletisiyle anıldığı programa Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Anma programına Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, meclis üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

Necip Fazıl’ın ‘Sakarya Türküsü’nü seslendiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, etkinlikte yaptığı konuşmada Haziran’da hizmete girecek olan açık hava tiyatrosunda da Üstad’ı anma etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Tütüncü katılımlarından dolayı Aykut Kuşkaya ve Cemalettin Tül’e plaket verdi.