KESK ve Kamu Sen’den Sonra Eğitim Bir Sen De İş Bırakıyor

KESK ve Kamu-Sen’in yarın gerçekleştireceği bir günlük iş bırakma eylemine daha önce katılmayacağını açıklayan Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen de bir günlük iş bırakacağını açıkladı.

KESK ve Kamu Sen’den Sonra Eğitim Bir Sen De İş Bırakıyor
Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan yaptığı açıklamada, yarın hizmet üretmeyeceklerini açıkladı.

Ek Ödeme Haklarının verilmemesi sebebiyle yarın günü tam gün hizmet üretmeyerek iş bırakacaklarını açıklayan Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, “Eylemimiz ilimizde tam gün iş bırakma ve AKM önünde saat 12,00’de basın açıklaması şeklinde gerçekleştirilecek. Umuyoruz ki, Hükümet haklı sesimize kulak verir, hakkımız olan ek ödeme, yüzdelik zam, taban aylığa zam, 4/C’lilere seyyanen zam gibi konularda gerekli adımları atar. Eğitim Bir Sen olarak haklı taleplerimiz yerine gelene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. İlimizde görev yapan 3 bin 500 eğitim çalışanı üyemizle birlikte haklı taleplerimizi bir kez daha haykıracağız, tüm üyelerimizin desteğini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan KESK ve Kamu Sen Konfederasyonlarına bağlı sendikalar daha önce aldıkları karar gereğince yarın için bir günlük iş bırakacaklarını açıklamıştı. Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı diğer sendikaların ise nasıl bir tavır alacakları henüz belli değil .
Kaynak: İHA