Sorgun Ülkü Ocakları, Engelliler Derneği'ni Ziyaret Etti

Yozgat’ın Sorgun ilçe Ülkü Ocakları Başkanı Arif Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sorgun Umut Engelliler Derneğini ziyaret etti.

Sorgun Ülkü Ocakları, Engelliler Derneği'ni Ziyaret Etti
Sorgun Ülkü Ocakları Başkanı Şahin, Sorgun Umut Engelliler Derneği ziyaretinde, herkesin bir gün engelli olabileceğini belirterek, engelli vatandaşların duygu, düşünce ve dilekleri üzerinde daha fazla durulması gerektiğini söyledi.

Ülkemizde 8 buçuk milyonu aşan engelli vatandaşın bulunduğuna dikkat çeken Şahin, “Engelli kardeşlerimizi daha iyi anlamak ve onların içinde bulundukları sosyal, psikolojik ve ekonomik durumlarını daha iyi algılamak ve kavramamız gerekiyor. Engelli kardeşlerimizin rahatı ve huzuru için herkes özveride bulunmalı, zorda kalan, çaresizce bekleyen, umutsuzca duran ve yardım eli bekleyen kim varsa yardım eli mutlaka uzatılmalıdır.” dedi.

Herkesin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Toplumumuzda acımanın yerine ilgiyi koyan, ötekileştirmenin yerine topluma entegre etmeyi amaçlayan yeni bir bakış açısıyla engelli vatandaşlarımıza sahip çıkılması, onların sosyal mekanlara kavuşması, binaların, sokakların, araçların ve şehirlerin engelli vatandaşlarımızı da değerlendirmeye alarak dizayn edilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Sorgun Umut Engelliler Derneği Başkanı Süleyman Özdemir, ziyaretlerinden dolayı Sorgun Ülkü Ocakları başkan ve üyelerine teşekkür etti .
Kaynak: İHA