Chp’li İnce: “ben Ağabey Dediğim Birinin Altını Oymam”

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, genel başkan olup olmayacağını zamanın göstereceğini belirterek, “8 yıl boyunca ‘Kemal ağabey’ dedim.

Chp’li İnce: “ben Ağabey Dediğim Birinin Altını Oymam”
Ben ağabey dediğim birinin altını oymam. Her şeyi erkekçe yaparım, mertçe yaparım” dedi.

CHP Nazilli İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenecek Tolga Çandar konserine katılmak üzerine Aydın’a gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce; Kuşadası, Didim ve Söke’nin ardından il merkezinde partilileriyle buluştu. İnce’ye CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci ve CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıştaş eşlik etti.

Aydın’ın 2014 yerel seçimlerinde büyükşehir olacağı hatırlatılan Muharrem İnce, CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni kazanacağını savunarak, “İstanbul’u almak için ilçeleri parçaladılar, yeni ilçeler yaptılar. Bunlar AK Parti’nin son taktikleri. Ama Aydın son yıllarda gücünü göstermiştir. Aydın artık aydın bir kenttir. Bu net bir şekilde ortada. Ben burada ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yasayı çıkarırlarsa çıkarsınlar CHP’nin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Gündemde olan başkanlık istemiyle ilgili soruları cevaplayan İnce, “Bunların istedikleri başkanlık istemi değildir. Bunlar sultanlık sistemi istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“SANDIKTA YENEMEDİLER, SAVCILARLA YENMEK İSTİYORLAR”

AK Parti’nin sandıkta alamadığını savcılarla almak istediğini öne süren İnce, şunları söyledi: “Bunların derdi belediye başkanlarımızın suçunu bulmak, onları cezalandırmak değil. AKP’nin derdi; CHP’li seçmeni, Atatürkçü ve cumhuriyetçi seçmeni cezalandırmaktır. Tek dertleri budur. Sandıkta yenemiyorlar; kanunlarla yenmek istiyorlar, savcılarla yenmek istiyorlar. Biz belediye başkanlarımızın yanındayız. Onların sonuna kadar destekçisiyiz. Bir yanlış işleri varsa gereği yapılsın. Yargıdan falan kaçırmak gibi derdimiz yok ama ne hikmetse hep CHP’li belediyelere oluyor. İstanbul’da, Kayseri’de ve Zeytinburnu’nda neler olduğunu herkes biliyor. CHP’li belediyelere bir iftira kampanyası başlattılar, karalama kampanyası başlattılar. Arkadaşlarımız buna göğüs gerecektir. Belediye başkanı olan kişi o dirayette olan kişidir. Örgütümüz buna sahip çıkacaktır. CHP’li olmayıp da CHP’li başkanların icraatlarını beğenen yurttaşlarımızı cezalandırmak istiyorlar. Belediye başkanlarımıza sahip çıkalım.”

“8 YIL BOYUNCA KEMAL AĞABEY DEDİM”

CHP Genel Başkanlığını düşünüp düşünmediği yönündeki bir sorulan İnce, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte 8 yıl milletvekilliği yaptığını anımsatarak, “Odalarımız yan yanaydı. Ben kendisine 8 yıl boyunca ‘Kemal ağabey’ dedim. Ben ağabey dediğim birinin altını oymam. Her şeyi erkekçe yaparım, mertçe yaparım. Kimsenin altını oymam. Şimdi abi demiyorum. Genel Başkana abi denmez. Çünkü bizim partimizin kültüründe Genel Başkanlık ayrı bir makamdır. Bir tüzel kişiliktir. Ben Genel Başkanımı, Başbakan yapmak için bütün örgütümüzün yaptığı gibi bende çalışıyorum. Gerisini bende bilemem, sizde bilemezsiniz, kimse bilemez. 5 yıl, 10 yıl, 20 yıl sonrasının siyasette hesabı olmaz” diye cevap verdi.

“YENİLMEK ZOR İŞTİR”

Basının CHP’de Gürsel Tekin’in istifa etmesi olayını çok fazla abarttığını savunan İnce, medyaya asıl yazması gerekenleri yazmadığını öne sürdü. İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bunları yazacağınıza partideki tartışmayı yazıyorsunuz. Partide tartışma var tabi. Olacaktır ve yarışılacak. Yenilmek zor iştir. Partide bir yarış var. İki tane aday yarışıyor. Biri yeniyor, diğeri yeniliyor. Yenilen biraz küsecek, kırılacak. Ciğerine taş oturması gibidir yenilmek. Vallahi kurşundan ağırdır. Ben bunu bilirim. Çok ağır iştir ama demokrasi böyle bir şeydir. Bir arkadaşımız yenişmiş. Yenilmenin verdiği heyecanla biraz sert laflar söylemiş. Bunlar olabilir”

PARTİLİYİ AZARLADI

Gazetecilerin CHP’de parti içi tartışma yaşanıp yaşanmadığı yönündeki ısrarlı sorularına bir partilinin cevap vermek istemesine sinirlenen İnce, partiliye sert çıktı. CHP’de cevapları ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun verebileceğinin altını çizen İnce, partiliye tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Burada da Kemal Kılıçdaroğlu yerine soruları ben cevaplarım. Çünkü ben O’nun vekiliyim. Siz benim vekilim değilsiniz. O yüzen siz cevap veremezsiniz.”
Kaynak: İHA