Arınç: Ülkücülüğün Ü’sünün Yanından Geçmeyenlerin Siyaset Yapmasına Üzülüyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülkücü dendiğinde ülkücülüğün ü’sünün yanından geçmemiş insanların bugün siyaset yaptığını görünce üzüldüğünü söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Atatürk Spor Salonu'nda, AK Parti Manisa İl Kongresi 'ne katıldı.

Burada partililere seslenen Arınç, Manisa 'da 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'ye karşı bütün partilerin güçlerini birleştirdiğini, Manisa merkezde seçimi kaybettiklerini bildirdi. Arınç, siyasette kaybetmenin de olduğunu, bunun için halka kızmadıklarını, sorumluluğu kendilerinde aradıklarını söyledi.

Arınç, 29 Mart seçimleri öncesi yaptığı bir konuşmada, Manisa'ya huzursuzluk ve kavga gelmemesini umut ettiğini belirttiğini hatırlatan Arınç, “Görüyorum ve üzülüyorum ki Manisa'ya huzursuzluk ve kavga gelmiştir. Bu, bazen belediye binasını basmaktan, bazen kendi yandaşlarını dükkanında tokatlamakla gerçekleşiyor. Bu, Manisa'ya yakışmaz, Manisa huzur kentidir, dürüst, namuslu, çalışkan insanların şehridir. Bizi götürenler Manisa'ya hizmet, dostluk, arkadaşlık getiremediler. Manisa'da ne belediye ne belediyenin partisi ne o partinin taraftarları kendi içinde barışık değil ki Manisa'ya huzur gelsin.” dedi.

Arınç, Manisa'nın bu süreçte bir tecrübe kazandığını, birilerini görmek, not vermek anlamında aynı yanlışa düşmemek noktasında deneyim kazandığını bildirdi. Arınç, şöyle devam etti: “Bu partinin mensupları seçimlerde Bursa'dan aday gösterildiğim zaman beni çok üzen, kalbimi burkan şeyler söyledi.

'Bu adam Manisa'da çok başarısız oldu, mahalli seçimleri kaybetti, referandumda da hayır oyları üç beş fazla çıktı, onun için aldılar, Bursa'ya gönderdiler. ' dediler. Bu terbiyesizlik, bu söylenecek bir şey değil. Ama bunu yapanlar bunu konuşanlar oldu. O zaman bulundukları noktada da değil hiçbirisi tepe taklak oldular gittiler. Ben siyasetçiyim görev insanıyım. Bana Bursa'yı değil Diyarbakır'ı gösterseler hiç tereddüt etmez vazifemi yapmak üzere giderim. Hamdolsun 19 yaşında başladım bu işe, 35 yıldır içerisindeyim. Manisa'da yüzde 3,5 oy alırken de yüzde 7 aldığımızda da siyasetteydim.Dediler ki 'biz burada birinci parti olacağız en çok milletvekilini biz çıkaracağız. ' Bursa'ya da tüyo vermişler orada arkadaşları var, MHP'yi kastediyorum. Dediler ki 'Bursa'da da tepetaklak olacak '. Bunlar yürek yaralayan şeyler. Bakın Allah ne lütfetti. Manisa'da yüzde 47 oy aldık, 5 milletvekili çıktı. Oyu 100 binden fazla artırdık, bu muhteşem bir başarıdır. Bursa ne yaptı? AK Parti'nin oyları 300 bin arttı. 11 milletvekili çıkardı. Bizler hayırlı, bereketli insanlarız. Nereye gidersek gidelim, söylediğimiz söz hak olduktan sonra, yaptığımız iş doğru olduktan sonra, millete hizmetten başka aklımızdan bir şey geçmediği sürece emin olun ki Türkiye'de yüzde 50'ler, 60 da olacaktır. Bütün Türkiye olarak, AK Parti'nin üç dönem iktidarını değil, düzgün gidersek, parçalanmazsak içimizdeki fitneler uyanmazsa, birbirimizle kardeş olduğumuzu hiç unutmazsak 10 dönem iktidarını göreceğiz inşallah. Biz gidersek kim gelecek, kim gelebilecek. 'Ben varım, ben iktidar olacağım ' diyen genel başkan duyuyor musunuz? Yüzde 10'u geçince sevinçten gözyaşı dökenler, yüzde 25'e bu da fena değil diye şükredenler var. Biz yüzde 50'lerin üzerini konuşuyoruz.” Başbakan Yardımcısı Arınç, kendisinin Bursa'dan aday olmasına sevinenlerin hem Manisa hem Bursa'da milletvekili sayılarını düşürdüğünü belirterek, MHP'nin, CHP'nin arkasında kaldığını, Manisa'da ve Bursa'da CHP kadar oy alamadığını söyledi.

Arınç, “AK Parti ile yarışmanız, başa çıkmanız mümkün mü sizin? Siz nesiniz? Şu belediyede bile CHP'nin koltuk değneğiyle yürüyorsunuz bundan dolayı yüzünüz kızarmıyor mu? Ülkücü dendiğinde ülkücülüğün ü'sünün yanından geçmemiş insanların bugün siyaset yaptığını görünce üzülüyorum.” dedi.

Arınç, gerçek ülkücünün AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ olduğunu kaydetti.

Bülent Arınç, ayrıca, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu yıl farklı kutlandığına değinerek, “Bazıları için bu şaşırtıcı olabilir. Eski alışkanlıklarını terk etmedikleri, terk etmeye niyetleri olmadığı için bu kutlamalardan haz almamış olabilirler ama Türkiye ilk defa bayramı bayram tadında, olması gerektiği şekilde kutluyor.'' diye konuştu.

Bayramın, bu yıl ilk kez farklı kutlamalarla bütün vatandaşların coşku yaşadıkları bir bayram olarak kutlandığını ifade eden Arınç, şunları kaydetti: “Bu yıl ilk defa farklı kutlamalarla halkımızın ve gençlerimizin her alanda büyük coşku yaşadıkları, daha sivil, gençliğe yönelik, sporu önplana çıkaran bir bayram yaşadık. Bazıları için bu şaşırtıcı olabilir. Eski alışkanlıklarını terk etmedikleri, terk etmeye niyetleri olmadığı için bu kutlamalardan haz almamış olabilirler ama Türkiye ilk defa bayramı bayram tadında, olması gerektiği şekilde kutluyor. Bu, hükümetimizin başarısının bir örneğidir. 19 Mayıs da 23 Nisan da 29 Ekim de bizimdir, bizim en büyük iftihar kaynaklarımızdır. Hem milli bayramlarımızı hem dini bayramlarımızı her zamankinden coşkulu, halkın katılımıyla yapmak hükümet olarak görevimizdir. İlk defa yapılan kutlamalar, Türkiye'de büyük anlayışla sevgiyle karşılandı. İnşallah bundan sonra yapılacak kutlamalar da aynı şekilde cereyan edecektir.” Türkiye'nin 2014 yılından itibaren yeni bir seçim sürecine gireceğini ve yeni genel seçim dönemi için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin yerinin şimdiden garanti olduğunu, ancak kendisine emeklilik yolunun göründüğünü dile getiren Arınç, bundan sonraki süreçte de sık sık Manisalılarla görüşeceklerini söyledi.

Arınç, bu sözleri üzerine salondaki bir katılımcının 'Sizi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz' demesi üzerine, ''Beni karıştırma, unumu eledim eleğimi astım. Bana başka işler düşüyor. Aman yüksek sesle konuşma ne olur.'' diye karşılık verdi. Arınç, daha sonra Manisa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu açılış törenine katıldı.

Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ile diğer yetkililerin kestiği kurdele sonrası, havuzda yapılan gösteri kapsamında su altında Türk bayrağı açıldı.