"4. Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı''

Fatih Üniversitesi'nce düzenlenen ''4. Liselerarası Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı''nın yarı final ve final müsabakaları ile ödül töreni 5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığınca da desteklenen ve üniversitenin Araştırmacı Fatihliler ve Akademisyenler Kulübü tarafından yürütülen etkinlik, sosyal bilimler alanında yaşanan nitelikli insan açığını kapatmayı hedefliyor.

Türkiye genelinde başvuran 800 çalışmadan 240'ının yarışacağı olimpiyatın yarı final ve final ile ödül töreni, üniversitenin Büyükçekmece yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

Dereceye girenler, madalyalarını 6 Mayıs Pazar günü düzenlenecek ödül töreninde alacak.

Törende, psikolog Üstün Dökmen, iş adamı İshak Alaton ve sosyolog İbrahim Beti'ye ise sosyal bilimlere katkılarından dolayı ''Onur Ödülü'' verilecek.

Olimpiyatta her kategoride ön elemeyi geçen adaylardan birincilere 1000, danışman öğretmenlere 600, ikincilere 750, danışman öğretmenlere 400, üçüncülere 500, danışman öğretmenlere 250 lira, ön elemeyi geçerek yarı final ve finale katılan öğrencilerin yüzde 10'una altın madalya, yüzde 20'sine gümüş madalya ve yüzde 30'una bronz madalya verilecek .
Kaynak: AA