Lüleburgaz ve Vize'de Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Lüleburgaz ve Vize'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Lüleburgaz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tuncay Akgöl, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlerde konuşan Akgöl, Atatürk'ün Cumhuriyet'i gençlere emanet ettiğini söyledi.

Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

-Vize

Vize'de de Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören Vize Kaymakam Vekili İsmail Gültekin'in anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vize Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Suna Adaş, ''Unutmamalıyız ki Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs'ın 93. yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğu içindeyiz'' dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan, step, pandomim, davul şov, tekvando gösterileri sunuldu.

Törene Vize Kaymakam Vekili İsmail Gültekin, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hasan Basri Küçük, Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Çağatay ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA