Kuşadası’nda Binlerce Kişi Yağmurla Yürüdü

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın sabah yapılan resmi programının ardından Kuşadası Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin önderliğinde halkın katılımı ile yapılan halk yürüyüşü 15 bin kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Kuşadası’nda Binlerce Kişi Yağmurla Yürüdü
Saat 20.00'de Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt anıtı önünden başlayan yürüyüş Atatürk Anıtı'nda sona erdi. Yürüyüşe Aydın CHP Milletvekili Bülent Tezcan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altıngün ve vatandaşlar katıldı.

Mahmut Esat Bozkurt anıtından başlayan yürüyüş yağmur yağışına rağmen 15 bin kişilik geniş bir katılım ile yapıldı. Yürüyüş sırasında Sağlık caddesinde yolu açmak için yolda esnafın oturmak için koyduğu iskemle ve sandalyeyi zabıtalar kaldırmakta zor anlar yaşadı. Sağlık caddesinde rahatsızlanan bir esnafa giden ambulansa yoğun kalabalıkta emniyet güçleri zorda olsa ambulansa yol açmayı başardı. Belediye bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına gelen korteje konuşma yapan belediye başkanı ve kaymakam halkın 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Gençlik Ve Spor Bayramını kutladı. Konuşmaların ardından Kuşadası karete grubu gösterisi yaptı. İzmir Ege Üniversitesi Konservatuvarı Halk Dansları öğrencilerinin sunduğu Sarı Zeybek gösterisi izleyicilerden büyük ilgi gördü. Sahnede Sarı Zeybek sergilenirken izleyiciler arasında gözyaşlarına hakim olamayanlar da görüldü.

Kuşadası 'ndan il bazında, bölgede, ülke genelinde ve Dünyada çeşitli spor dallarında başarılı öğrencilerin isimleri okundu. Son olarak da Sümer Ezgü sahne aldı. Sümer Ezgü 'ye bir çok parçasında alanı dolduran dev koro eşlik etti. Sümer Ezgü 'nün konserini beklemeden CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan alandan ayrılırken alanda protokole ayrılan alanda sahnenin önünün açık bırakılması alanı dolduran vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.