Bigalı Köyünde Evlerinde Mahsur Kalan Yaşlı Çifti, Ekipler Botla Kurtardı

Eceabat ilçesinde etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

Yoğun yağışın etkili olduğu ilçeye bağlı Bigalı köyünün ana yolu, sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Köyde bir çiftin evlerinden çıkamadığı ihbarı üzerine 5 kişilik Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibi, eski yoldan köye giriş yaptı.

Kurtarma ekibi, botla ulaştıkları Necdet Aktepe ve eşi Şahinde Aktepe'yi can yeleği giydirdikten sonra evden çıkarttı. Yaşlı çift, evdeki tavuk ve köpeklerinin telef olduğunu söyledi.

Kilye mevkisinde bir kişinin hayvanlarını otlattığı merayı da su bastı. Meradaki hayvanları da itfaiye ekipleri kurtardı.

Bu arada Bigalı köyüne giden bir araç, yağmur suyuna kapılınca yol kenarındaki tarlaya yuvarlandı.

Eceabat Kaymakamı Mehmet Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir yağış olduğunu belirterek, ilçe merkezinde yağmur sularının kaldırım seviyesine çıktığını söyledi.

Belediyenin çalışma yaptığını ifade eden Akçay, Bigalı köyünde dere yatağının tıkanması sonucu suyun yön değiştirmesi dolayısıyla evlerinde mahsur kalan yaşlı çiftin kurtarıldığını bildirdi.

Kilye tarafındaki arazileri de su bastığını belirten Akçay, ''Allah'a şükür can güvenliği açısından bir sıkıntı yok. Evinde mahsur kalan çiftimizi de kurtardık. Ciddi bir şey yok, şu anda sular azalmış durumda. Yıkılacak durumda ev varsa bunlarla ilgili tedbir alması konusunda muhtara da talimat verdim'' diye konuştu.

Eceabat Belediye Başkan Kemal Dokuz da 43 yaşında olduğunu, bugüne kadar böyle bir afet görmediğini ifade etti.

Kaynak: AA