Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Rahman Açıklama Yaptı

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Zulfiqur Rahman, Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu ancak bunu daha da iyi seviyelere getirmek istediklerini söyledi.

İZFAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Rahman, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili Ayhan Yılmaz, Protokol Hizmetleri Şube Müdürü Bora Togo ve Bangladeş Büyükelçiliği Ticaret Koordinatörü Kemal Doğan ile birlikte İZFAŞ Genel Müdürü Vekili Mehmet Şakir Örs'ü ziyaret etti.

Bangladeş'in 81. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katılımı konusunda yapılan görüşmede; Büyükelçi Rahman, fuar alanını görerek katılıma hazırlanmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Rahman, ''İki ülke arasındaki ilişki çok iyi ama daha da iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. Fuara katılmamızın ticari yönden her iki ülkeye de katkı sağlayacağını düşünüyorum'' dedi.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Örs ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bangladeş'in, İzmir Enternasyonal Fuarı'na uzun yıllar delegasyon düzeyinde katılım yaptığını dile getiren Örs, ''Dost ve kardeş ülke olarak fuarımıza katılmanızı istiyoruz. Ticari, ekonomi katılımının yanı sıra kültürel ve sosyal yönden katılımın olmasını arzu ediyoruz. Fuarımızda yer almanızdan büyük mutluluk duyarız'' diye konuştu.

Bu arada, Uluslararası Sergiler Bürosu İran Delegesi ve İran Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kazem Akbarpour, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte Örs'ü ziyaret etti .
Kaynak: AA