Atatürk'ün Şehri'nde Öğrenciler, Türk Yıldızları'ndan İmza Almak İçin Yarıştı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gösteri yapmak üzere 'Milli Mücadele ve Atatürk'ün Şehri' Samsun'a gelen Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları ve Solo Türk ekibi, gösteri öncesinde öğrencileri ağırladı.

Çarşamba Havaalanı'nda gösteriye hazırlanan Türk Yıldızları pilotları, çeşitli okullardan gelen ilköğretim ve lise öğrencileriyle buluştu. Misafirleriyle yakından ilgilenen Türk Yıldızları ve Solo Türk pilotları, öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı. Jet ve F–16 uçaklarına binerek fotoğraf çektiren öğrenciler, pilotlardan da uçuş hakkında bilgi aldı. Gösterilere nasıl hazırlandıkları, tehlikeli hareketleri nasıl başarıyla gerçekleştirdikleri, uçağı uçururken korkup korkmadıkları gibi sorularla karşılaşan akrotim pilotları, soruları samimiyetle yanıtladı. Pilotlar, güçlerini ve cesaretlerini Türk milletinden aldıklarını belirtti.

Dünyanın kendilerinden bahsettiğine dikkat çeken Türk Yıldızları, öğrencilere de tişört dağıttı.

Öğrenciler, tişörtleri pilotlara imzalatmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Pilotlarla ve jet uçaklarıyla bol bol fotoğraf çektiren öğrencilerin yanı sıra fırsatı kaçırmak istemeyen okul idarecileri ve veliler de vardı. Onlar da bu anı pilotlarla birlikte ölümsüzleştirdi. Türk Yıldızları ve Solo Türk pilotları ile uçakları yakından görmenin keyfini çıkaran öğrenciler, pilotlardan çok uçakları merak ettiklerini söyledi.

Türk Yıldızları ilk gören öğrenciler, uçakları yakından görmenin çok güzel olduğunu kaydetti.

Zaman zaman heyecanlanıp duygularını ifade etmekte zorlanan öğrenciler, pilotlardan imza aldıkları için mutlu olduklarını da sözlerine ekledi .