Tatvan’da Matematik Sınavında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Bitlis’in Tatvan Fem Dershanesi tarafından 5 Mayıs Cumartesi günü Tatvan’da ki 5,6 ve 7’inci sınıflar arasında yapılan Matematik sınavında dereceye giren öğrenciler yapılan ödül töreniyle ödüllendirildi.

Dershanenin konferans salonunda yapılan ödül töreninde konuşan Tatvan Fem Dershanesi Müdürü İbrahim Aydoğan, Fem Dershanesi olarak ilçede ilk defa Matematik sınavı yarışma düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’nin değişik illerinde görev yaptığını dile getiren Aydoğan, “Çalıştığım tüm yerleri kıyasladığımda burada öğrencilerin, Velilerinin ve Öğretmenlerinin başarı için çok gayret sarf ettiğini gördüm. Özellikle ilkokuldaki öğrenciler başarı için adeta bir birleriyle kıyasıya yarışıyorlar. Bu çok gurur verici bir tablodur. Bunun yanında öğrencilerin başarıları için çaba gösteren öğretmen ve idarecileri kutluyorum.” diye konuştu.

Dershane Matematik Öğretmeni Mehmet Kaçmaz da, bu yıl ilk defa Matematik sınavı yarışması düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sınavı yapmalarındaki amacın bir yandan öğrencilere Matematik derslerini sevdirirken, diğer yandan kendilerini küçük yaşta kanıtlamalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından okul müdürleri ve öğretmenler tarafından dereceye giren öğrencilere ve okul müdürlerine ödülleri verilerek hatıra fotoğrafı çekildi .