Muş'ta Öğrenciyi Isıran Kene Korkuttu

Muş'un Yaygın Beldesi'nde bir öğrencinin kulağını kene ısırdı.

Alınan bilgiye göre, beldedeki Karşıyaka İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencisi Eyüp Coşkun, öğle yemeği için eve gitti. Coşkun'un kulağındaki keneyi gören annesi, kendi imkanlarıyla keneyi çıkardı.

Daha sonra durumu haber alan Coşkun'un öğretmeni Cengiz Sur, durumu 112'ye bildirdi. Ekiplerin çocuğun acil olarak hastaneye getirilmesi gerektiğini bildirmesi üzerine Sur, çocuğu aracına alarak Muş Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede küçük çocuk gözetim altına alındı. Coşkun'dan alınan kan örnekleri laboratuvara gönderildi.

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan öğretmen Cengiz Sur, konuyu öğrencilerinden duyduğunu belirterek, ''Hemen çocuğun ailesiyle görüştüm. Öğrencinin kulağından çıkartılan keneyi plastik bir kutuya koyarak çocukla birlikte hastaneye getirdim. Çocuktan kan örnekleri aldılar. Şu anda sonuçların çıkmasını bekliyoruz'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Fatih Ebiloğlu ise, havaların ısınmasıyla bu tür vakaların başladığını ancak ilk kez şüpheli bir kene vakasının hastaneye ulaştığını ve konu hakkında tetkiklerin devam ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA