Balıkesir Özel Fırat Lisesi Öğrencisinin Projesi Dünya Üçüncüsü Oldu

Balıkesir Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Tuğçe Şahan, 8. Uluslararası Bilişim Olimpiyatı (EBİKO)'nda "Eğlenerek Öğrenelim" dalında bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Balıkesir Özel Fırat Lisesi Öğrencisinin Projesi Dünya Üçüncüsü Oldu
Başarılı öğrenciye, "Yurdumuzda Yağış Türleri" isimli projesi dünya üçüncülüğü getirdi. Şahan, bu yıl 49 ülkeden 6 bin 342 öğrencinin katıldığı yarışmada hazırladığı projeyle dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Teknoloji ve Tasarım Merkezi Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün himayesinde düzenlenen olimpiyatta 12 öğrenci altın, 32 öğrenci gümüş kategorisinde ödül aldı. Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Şahan'ın finalde hazırladığı "Yurdumuzda Yağış Türleri" isimli proje, jüri tarafından ödüle layık görüldü.

Başarılı bir sunum yapan Zeynep Tuğçe Şahan, jüri tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde "Eğlenerek Öğrenelim" dalında bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu. Lise öğrencilerin coğrafya derslerinde işledikleri konulardan olan Yurdumuzda Yağış Türleri konusunun daha iyi anlaşılması amacı ile böyle bir çalışma yaptığını belirten Şahan, çalışmada okul müfredatındaki teorik bilgilerin animasyona çevrilmesi yönteminin kullanıldığını söyledi.

Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Erciyas ise geçen yıllarda aynı yarışmada dünya üçüncülüğü ve dördüncülüğü kazandıklarını kaydetti.

Bu yıl tekrar üçüncü olarak bronz madalya aldıklarını ifade eden Erciyas, "Özel Fırat Anadolu ve Fen Lisesi olarak Balıkesirimiz'in adını Türkiye'de ve dünyada duyurmaya devam ediyoruz. Özellikle teknoloji ve bilgisayar alanında öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için özel çalışmalar yapıyoruz." dedi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın da okul yönetimini ve başarılı öğreciyi makamında kabul ederek ödüllendirdi .