Altındağlı Gençler Atatürk Koşusu’nda Yarıştı

Altındağ Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Gençlik Şöleni”nde 50 genç, Atatürk Koşusu’nda birinci olabilmek için yarıştı.

Altındağlı Gençler Atatürk Koşusu’nda Yarıştı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri arasında organize edilen Atatürk Koşusu’nda, Ali Ersoy, Gülpınar, Çamlık, Zübeyde Hanım ve Özkent Akbilek Gençlik Merkezleri’nden 25 kız ve 25 erkek öğrenci dereceye girebilmek için ter döktü. Karapürçek Köroğlu Parkı’nda yapılan koşuya Özkent Akbilek Gençlik Merkezi adına katılan 12 yaşındaki Fatoş Korkmaz, “Okulun kros takımındayım, kendime güveniyorum” dedi.

Erkekler arası koşuda Gülpınar Gençlik Merkezi’ni temsil eden Oğuzhan Çevik ise, okullar arası koşu yarışmalarına katıldığını ifade ederek, “Daha önce de 3 km koşmuştum” diye konuştu

Kızlar arası koşuda Gülpınar Gençlik Merkezi üyesi Gülben Şahin birinci olurken, Özkent Akbilek Gençlik Merkezi adına yarışan Fatoş Korkmaz ikinci, yine Özkent Akbilek Gençlik Merkezi’nden Müjde Elif Ütü üçüncü oldu. Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi’nden Songül Esrarı dördüncü, Gülpınar GM üyesi Aleyna Ağa beşinci, Ali Ersoy GM üyesi Gülsüm Turgut da yarışmayı altıncı olarak bitirdi.

Erkek öğrenciler arasındaki koşuda birinciliği Ali Ersoy Gençlik Merkezi’nden Emre Aktuğ kazandı. İkinci Gülpınar Gençlik Merkezi’nden Oğuzhan Çevik, üçüncü ise Özkent Akbilek Gençlik Merkezi’nden Mert Akdoğan oldu. Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi’nden Cem Yücel dördüncü, Özkent Akbilek Gençlik Merkezi’nden Cihat Ulusoy ve Yasin Özkan erkeklerde beşinci ve altıncı sırayı kazandılar.

Gençlik merkezleri arasında ise kızlarda Özkent Akbilek Gençlik Merkezi takım olarak birinciliği göğüslerken, Ali Ersoy Gençlik Merkezi ikinci, Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi ise üçüncü oldu. Erkeklerde de bu sıralama değişmedi ve Özkent Akbilek, Ali Ersoy ve Zübeyde Hanım Gençlik Merkezleri ilk üç sırayı aldı.

Herhangi bir sağlık problemi yaşanması durumunda müdahale için ambulansların hazır bekletildiği yarışta, 500 metrelik parkuru tüm öğrenciler başarıyla bitirdi. Yarışmayı ilk altıda bitirerek dereceye giren öğrencilere madalyalarının yanı sıra kol saati hediye edildi

Kaynak: İHA