Didim’de Engelliler Haftası Dayanışma Gecesi İle Son Buldu

Didim'de Engelliler Haftası etkinlikleri, Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinin düzenlediği Dayanışma Gecesi ile son buldu.

Didim’de Engelliler Haftası Dayanışma Gecesi İle Son Buldu
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri dün akşam saat 21.00’da Kamacı 3 Restoranda düzenlenen “Dayanışma Gecesi” ile son buldu.

Geceye Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi Şerife Kamacı, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, Didim Kent Konseyi Başkanı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Osman Ayyıldız, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Akbük Şube Başkanı Seyit Karahalil, Didim ve Yöresi Engelliler Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Akbük Temsilcisi Selma Özen, Didim Kent Konseyi Yabancılar Çalışma Gurubu üyesi İngiliz vatandaşlar ile birlikte AK Parti, CHP, MHP ilçe teşkilatı yöneticileri, Didim Selçuk Özsoy Kız Meslek ve Teknik Lisesi Müdürü Şengül Aktürk ve öğretmenleri, engelliler ve engelli aileleri ve davetliler katıldı.

Gecenin açılışı TOGA Dans Akademisinin küçük dansçılarının gösterisi ile başladı.

Ardından Roman Dans Ekibi sahne alırken, roman grubun gösterileri salondakileri de havaya soktu. 5 yaşındaki Roman Dansçı Ceren Naz Yüce’nin dansı izleyenleri hayran bırakırken, bazı engelli gençlerinde dansa eşlik ettiği görüldü.

Gösterilerin ardından Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Akbük Şube temsilcisi ve otistik bir çocuk annesi Selma Özen “Engellerim” adlı şiiri okudu.

Ardından söz alan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, yıl içerisinde hafta dolayısıyla en az 2 kere bir araya gelerek engellileri ve ailelerini sosyalleştirme yolunda adım attıklarını belirterek, “Bir arada bulunduğumuz sürre ne kadar az olsa da engellerimizi her gün hatırlamalı, sorunlarına kulak vermeliyiz. Hiçbir sosyal hayatı olmayan bu arkadaşlarımızı düşünmeliyiz. Engelli vatandaşlarımız için hiçbir şey yapamıyorsak bir sıcak tebessümün dahi ne kadar önemli olduğunu bilsek yeter” dedi.

Salondakilerden 10 saniye gözlerini kapatmalarını isteyen Altıntaş “Bu süre bile bizlerin kendimizi onların yerine koymamız, onları anlamamız için yeter” dedi.

“SIKINTILARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Engellilerin ve engelli ailelerinin sorunlarının anlatmakla bitmeyeceğini belirten Altıntaş dernek olarak engelliler ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüklerini söyleyerek, “Sıkıntılarımızı sizlerle birlikte aşacağız” şeklinde konuştu.

Altıntaş’ın konuşmasının ardından söz alan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, herkesin engelli adayı olduğunu hatırlatarak “Yaşadığımız yerin koşullarını iyileştirmemiz gerekiyor. Derneğimizin geliştirdiği her türlü projenin yanındayız” diye konuştu.

Konuşmasında Didim’de yaşayan İngiliz vatandaşların sosyal sorumluluk projelerine olan katkılarından bahseden Başkan Kamacı “İngiliz hemşerilerimize bu çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Zorlukları duyarlılıkla aşacağız. Ancak bu noktada bizler ne yaptık diye kendimize sormamız gerekiyor. Yarım saat ben engelli olsam ne yapardım diye düşünün” diyerek konuşmasını ‘Engelsiz, sağlıklı günler’ dileği ile tamamladı.

ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARABA BAĞIŞI

Konuşmaların ardından derneğe kayıtlı engelli vatandaşların 17 adet akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirten Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, bir hayırsever tarafından bağış yapılan akülü engelli motosikletini ihtiyaç sahibi yürüme engelli Aytekin Öztürk’e (50) Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile birlikte verdi. Akülü engelli motosikletini alan Aytekin Öztürk yeni aracını salonda denerken, mutluluğu gözlerinden okundu ve hayırsevere teşekkür etti. Dileyen katılımcıların dernek yararına bağışta bulunduğu gece sanatçı Aysel Sarıkaya ve grubunun şarkıları ile devam etti .
Kaynak: İHA