Ödemiş SGK’dan Renkli Sosyal Güvenlik Etkinlikleri

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Ödemiş Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Şube Müdürlüğü “Ülkemizde sosyal güvenliğin gelişimi ve önemi” adlı panel düzenledi.

Ödemiş SGK’dan Renkli Sosyal Güvenlik Etkinlikleri
Saray Salonda düzenlenen panele Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu, Beydağ ilçe belediye Başkanı S. Vasfi Şentürk, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, daire müdürleri, banka müdürleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, Oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

SGK İl Müdür yardımcısı Engin Bilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sene 5.’sini kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası ile il müdürlüğümüz tarafından bu tür etkinliklerin ilçelerde de yaygınlaşması için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Üç kurumun birleşmesi ile başlayan reformlar ile Genel Sağlık sigortasında emekliliğe kadar birçok köklü değişiklikler yapıldı. Kurumumuz yeni bir vizyon ve yeni bir marka olma peşinde.” SGK Ödemiş Şube Müdürü Ayhan Ataş da, “Kutlama programı çerçevesinde Ödemiş’in köylerinde Sosyal güvenlik bilincinin oluşması için toplantılar düzenledik. Kızılay kan merkezinde kan bağışı, İlköğretim okulları arası resim yarışmaları, kamu kurum ve özel kuruluş ziyaretleri gerçekleştirdik. Ayrıca okullarda çocuklarımıza animasyon film ve hikaye kitaplar dağıttık” dedi.

Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin de yaptığı konuşmasında, “Ödemiş’te SGK şubesinin açılması bizlere mutluluk veriyor. Ödemiş’te 1988 yılında Bağkur irtibat bürosu açıldı. Girişimlerimiz ile Oda olarak yer tahsisi yaptık. Geçmişte çok çile çektik. Bugün artık emeklilik 3-5 yılda değil, 20 günde tamamlanması hepimizi memnun etmekte” dedi.

Konuşmaların ardından, SGK tarafından Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü’ye, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin’e ve Ödemiş İlköğretim okulu müdürü Osman Yılmaz’a birer plaket verildi.

Bir süre önce vefat eden Muğla İl Müdürü Naci Şahin’in “Mutluluk veren kurum” adlı yazdığı küçük kitapçık tiyatroya uyarlanarak Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sahnelendi. Tiyatro büyük beğeni ile izlendi. Ödemiş Halk Eğitim merkezi folklor ekibi de etkinlikte zeybek gösterileri sundular .
Kaynak: İHA